-->
28.03.2024

Καμίνης: Το προσφυγικό χρειάζεται ψυχραιμία, μέθοδο και όχι πανικό

«Από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για επιμερισμό της ευθύνης του προσφυγικού δίκαια και με λογική σε όλη τη χώρα» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο κ. Καμίνης επέκρινε τη στάση της Αυστρίας λέγοντας ότι πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και της αλληλεγγύης, πάνω στην οποία έχει οικοδομηθεί η Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται ψυχραιμία, μέθοδος και χάραξη στρατηγικής και όχι πανικός. Αναφερόμενος στην αξιοποίηση παροπλισμένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων, ο κ. Καμίνης είπε ότι αν είχε γίνει νωρίτερα δεν θα αντιμετωπίζαμε αυτού του μεγέθους την πίεση, ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις τοπικών φορέων για την εγκατάσταση δομών φιλοξενίας είπε «δεν ωφελεί να κάνουν τα στραβά μάτια στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, της Ευρώπης και ίσως του κόσμου». Υπογράμμισε επίσης ότι ήδη από τότε που ήταν Συνήγορος του Πολίτη είχε διαπιστώσει παντελή έλλειψη στρατηγικής στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό.

Για την κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι η δημοτική αρχή δεν είναι ικανοποιημένη με την αστυνόμευση στην περιοχή και αναφέρθηκε στη συνεργασία του δήμου Αθηναίων με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για το πρόγραμμα ενοικίου σε άδεια διαμερίσματα, για τους πρόσφυγες.

 



Διαβάστε επίσης