-->
02.05.2024

Κοντονής σε δικαστές: Οφείλουν όσοι λαμβάνουν αποφάσεις να ελέγχονται

«Όλοι, όσοι λαμβάνουν αποφάσεις είτε πολιτικοί είτε δικαστές οφείλουν πρώτοι απ΄όλους να ελέγχονται ως προς τα εισοδήματά και τα περιουσιακά τους στοιχεία», αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής εναντίον του οποίου ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας δημόσια έστρεψε καταγγελία για «ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη».

Ο υπουργός με τη δήλωσή του αναφέρεται – και πάλι- στο θέμα που προκάλεσε και την αφορμή για την σκληρή απάντηση του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για το νόμο περί πόθεν έσχες των δικαστικών.

Ο κ. Κοντονής στη δήλωσή του, επισημαίνει «ότι και οι κρίνοντες κρίνονται τόσο για τις αποφάσεις τους όσο και για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σε μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλουν όλοι και πρώτοι όσοι λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολιτικοί είτε δικαστές, να ελέγχονται ως προς τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Σε σχέση με την αναιτιολόγητη επίθεση του Προέδρου του ΣτΕ στο πρόσωπό μου σχετικά με τα παραπάνω αυτονόητα δε θα κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Άλλωστε και οι κρίνοντες κρίνονται και κρίνονται τόσο για τις αποφάσεις τους, όσο και για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους».



Διαβάστε επίσης