-->
29.03.2024

Κορυφώνεται η μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες – Τσίπρας: Θα βάλουμε τέλος στη διαπλοκή, είτε το θέλετε, είτε όχι – Μητσοτάκης: Κ. Τσίπρα εσείς είστε η διαπλοκή

“Η μέχρι στιγμής συζήτηση δείχνει ποιοι θέλουν τελικά να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας και ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν να εμποδίσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει με τις δεσμεύσεις της”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του, είπε ο Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως “εδώ και πολλά χρόνια ακούμε τον όρο διαπλοκή, τώρα όμως ήρθε η ώρα να εξηγήσουμε τον όρο και πώς θα την αντιμετωπίσουμε”.

Στην συνέχεια, υπογράμμισε ότι ο λαός έδωσε στην κυβέρνηση σαφή εντολή και στήριξη προκειμένου να συγκρουστεί με τα συμφέροντα και το κατεστημένο, να συγκρουστεί και να πολεμήσει τα συστήματα διαπλοκής και διαφθοράς.

Ο Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία κριτική στα κόμματα – χωρίς να κατονομάσει – που, όπως είπε, κάλυπταν την ασυδοσία των μη αδειοδοτούμενων Μέσων Ενημέρωσης για 27 χρόνια, και που, όπως, πρόσθεσε, το ίδιο προσπαθούν να κάνουν και τώρα.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, είπε ότι ο λαός έδωσε τρεις φορές τη στήριξή του στην κυβέρνηση με μια σαφή εντολή, “να συγκρουστούμε με το κατεστημένο και να καθαρίσουμε τη χώρα από τις εστίες παραβατικότητας και ανομίας, των κρατικοδίαιτων και διαπλεκόμενων που πλούτισαν στην πλάτη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων που δίνουν το αίμα τους για να βγούμε από την κρίση”.

Δίνοντας παράδειγμα τη Siemens που έδινε ποσοστό κατευθείαν από τα κέρδη της στα κόμματα, και τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών που με αίμα ακόμα κεφαλαιοποιεί ο ελληνικός λαός, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι γι’ αυτό και όταν έρχονταν οι λίστες καταθετών του εξωτερικού, οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν να τις χώνουν σε κάποια συρτάρια για να μη γίνονται έλεγχοι.

Τώρα όλοι αυτοί που παρασιτούσαν και απομύζησαν όλη τη δύναμη της ελληνικής κοινωνίας, ήρθε η ώρα να δώσουν εξηγήσεις και να περάσουν από το ταμείο, πληρώνοντας τους φόρους τους, και όσοι έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό αφορολόγητα.

Για τη λίστα Λαγκάρντ, ο Σαμαράς είχε πει για τον συνεργάτη του, μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρους, ε λοιπόν όχι δέκα, εκατό Παπασταύρους θα έχουμε που θα πληρώσουν, είπε ο Τσίπρας.

Να πληρώσουν φόρους και τέλη διαφήμισης και οι ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης όπως όλοι οι επιχειρηματίες και να μπει μια τάξη στα ΜΜΕ όπως συμβαίνει σε κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, τόνισε.

Σήμερα βρισκόμαστε στο εξής παράδοξο, είπε ο Πρωθυπουργός, έρχεστε όλοι εσείς που συγκροτήσατε το πλέγμα της διαπλοκής, που κάνετε πλάτες σε όλους αυτούς, ακόμα και τώρα προσπαθείτε να τους κάνετε πλάτες, όπως και με τη λίστα Λαγκάρντ.

“Έρχεστε τώρα και κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνετε ότι ο λαός έχει ψηφίσει τρεις φορές για να αλλάξουν τα πράγματα σε αυτόν τον τόπο.

Και σαν να μη φθάνει αυτό πουλάτε και εκδούλευση σε κάποιους κυρίους, προσπαθώντας να μας εμποδίσετε, ότι δήθεν με την προσπάθειά σας να μην συγκροτηθεί το ΕΣΡ, αλλά δεν θα μας εμποδίσετε, εμείς θα βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε” τόνισε.

Σε τρεις συνεδριάσεις, η ΝΔ είπε ότι δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός. Πρόκειται για ένα είδος θεσμικής εκτροπής γιατί η μη συναίνεση οδηγεί σε βραχυκύκλωμα τους θεσμούς, είπε ο Πρωθυπουργός.

Κυριάκος: Κ. Τσίπρα εσείς είστε η διαπλοκή

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε στον Αλέξη Τσίπρα τις ευθύνες τις δικές του και των στελεχών του για το γεγονός ότι έχει επανέλθει στη χώρα το κλίμα της πολιτικής αβεβαιότητας.

«Το Σύνταγμα παραβιάζεται, η διεθνής εικόνα της χώρας καταρρακώνεται, κάνατε τα ανάποδα από όσα υποσχεθήκατε και δε μπορείτε να βγείτε στην κοινωνία, σταματήστε να βλέπετε παντού εχθρούς και να διχάζετε την κοινωνία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Μπορείτε να μετακινηθείτε από το Μέγαρο Μαξίμου στη Βουλή και πίσω, αλλά στην κοινωνία δεν μπορείτε να βγείτε» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αλλά και των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό.

Αναφερόμενος στην τροπολογία έκανε λόγο για «θεσμικό Grexit» επισημαίνοντας την παραβίαση του Συντάγματος και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πραγματικός του στόχος είναι «να καταστήσετε τον κ. Παππά απόλυτο κυρίαρχο των μέσων ενημέρωσης».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέγνωσε στον Αλέξη Τσίπρα τα άρθρα του Συντάγματος για τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ και του υπενθύμισε πως στις τελευταία συνάντησή τους του είχε ζητήσει να επαναφέρει τις αρμοδιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής για να ψηφίσει και η ΝΔ τη σύνθεσή του.

«Εσείς κύριε Τσίπρα είστε η διαπλοκή. Δημιουργείτε το δικό σας σύστημα διαπλοκής, είστε το πιο παλιό από το παλιό» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειρωνεύτηκε τον πρωθυπουργό, ρωτώντας τον χαρακτηριστικά: «Αφού επικαλείστε τους νόμους της αγοράς, γιατί δεν ορίζετε και ανώτατο αριθμό κινηματογράφων, σούπερ μάρκετ, κομμωτηρίων;», προκαλώντας χειροκροτήματα από τα έδρανα της ΝΔ.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί ένα ιδιότυπο «θεσμικό Grexit», στο οποίο, όπως είπε, θα βρει απέναντί της σύσσωμη την αντιπολίτευση και όχι μόνο τη Νέα Δημοκρατία.



Διαβάστε επίσης