-->
28.03.2024

Κοσμοπλημμύρα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κωστή Χατζηδάκη

Κοσμοπλημμύρα στο Μαρούσι. Εντυπωσιακή σε όγκο και πολύ ζεστή – μεταφορικά και κυριολεκτικά – ήταν η χθεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κωστή Χατζηδάκη. Το Δημοτικό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» κατακλύστηκε από νεοδημοκράτες και νεοδημοκράτισσες, από πολίτες του Βόρειου Τομέα της Β΄Αθηνών, που με την παρουσία τους εκδήλωσαν τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Κωστή Χατζηδάκη.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Εύα Αντωνοπούλου και μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν:

Η πρώην υπουργός κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου και νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και νέος δήμαρχος Αμαρουσίου Θόδωρος Αμπατζόγλου που προλόγισαν τον Κωστή Χατζηδάκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ κ. Παναγιώτης Πικραμένος.

Η νέα Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα.

Οι δήμαρχοι: Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος,  Χολαργού-Παπάγου κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, Ηρακλείου κ. Νίκος Μπάμπαλος.

Οι πρώην υπουργοί: κ. Τίμος Χριστοδούλου, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, κα Άντζελα Γκερέκου, ο κ. Θόδωρος Κασίμης, κ. Απόστολος Ανδρεουλάκος.

Οι υποψήφιοι βουλευτές: κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, κ. Βασίλης Ξυπολυτάς, κα Βίκυ Λοΐζου.

Σημεία Ομιλίας Κωστή Χατζηδάκη

Ο Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του μεταξύ των άλλων τόνισε το εξής:

Στο πρόγραμμά μας λέμε λίγα για να τα κάνουμε όλα

«Όπως γνωρίζετε ήμουν ο συντονιστής των ομάδων που εκπόνησαν το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και εργάστηκα σκληρά γι΄αυτό. Σας διαβεβαιώνω, λοιπόν, ότι το πρόγραμμα αυτό είναι ένα λιτό, ρεαλιστικό, δωρικό πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που μπορεί να εφαρμοστεί. Ένα πρόγραμμα που δεν θα μας αυτοπαγιδεύσει, όπως αυτοπαγίδευσε τον εαυτό του ο κύριος Τσίπρας με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο λέμε λίγα, γιατί θέλουμε να τα κάνουμε όλα.

Ωστόσο δεν είναι έτοιμο μόνο το πρόγραμμα. Έχουμε ετοιμάσει και όλα τα βασικά νομοσχέδια του πρώτου εξαμήνου. Και η προσπάθεια μας θα είναι εμπροσθοβαρής. Στο πρώτο εξάμηνο θέλουμε να έχουμε κερδίσει την μάχη της εμπιστοσύνης. Είναι έτοιμο λοιπόν το νομοσχέδιο για την οργάνωση της Κυβέρνησης. Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση. Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τη φορολογία.  Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη. Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης. Είναι έτοιμος ο νέος εκλογικός νόμος της ενισχυμένης αναλογικής για να τελειώσουμε με την ακυβερνησία.  Και είναι έτοιμο και το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Όλα αυτά θα έχουν ψηφιστεί στο πρώτο εξάμηνο».

Στις 7/7 απαγορεύεται ο απόπλους όλων σας!

«Στις 7/7 απαγορεύεται ο απόπλους όλων σας! Είστε υποχρεωμένοι να μείνετε στις θέσεις σας, όλοι στις κάλπες. Δε χάνεται καμία ψήφος. Ξέρω ότι σας έχει καταλάβει μια υπεραισιοδοξία. Αισιόδοξοι να είμαστε, υπεραισιόδοξοι να μην είμαστε.»

Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση

«Εμείς εντίμως έχουμε πει ότι αν δεν έχουμε απόλυτη πλειοψηφία θα στραφούμε προς το ΚΙΝΑΛ, γιατί δεν υπάρχει κανένα άλλο κόμμα προς το οποίο να στραφούμε. Και θα τους πούμε «ελάτε να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας». Αλλά το ΚΙΝΑΛ ήδη λέει, «δε το δεχόμαστε». Λένε οι φίλοι μας από το ΚΙΝΑΛ, «να δώσουμε ψήφο ανοχής». Δε θα μπουν δηλαδή στην κυβέρνηση, αλλά απλώς δε θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση όταν ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Τους το είπα και στην τηλεόραση την περασμένη εβδομάδα, «δεν θέλουμε ψήφο ανοχής». Η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με 148 και 149 βουλευτές. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν, και προς το ΚΙΝΑΛ και κυρίως προς τους Έλληνες πολίτες ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δύο είναι τα σενάρια: Ή σταθερή κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για λύσεις στον τόπο και για εκμετάλλευση αυτού του παραθύρου ευκαιρίας ή συνέχιση της περιδίνησης για τη χώρα μας και αυτό δεν το αξίζουμε. Η Ελλάδα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον».

Πολιτική με αξίες

«Θέλω να σας είμαι απολύτως ειλικρινής. Αν ψάχνετε κάποιον υποψήφιο με πλούσια κόμη, δεν είμαι η περίπτωση! Αν ψάχνετε για κάποιον ξανθό γαλανομάτη δεν είμαι η περίπτωση! Αν ψάχνετε για κάποιον που να φωνάζει, βλέπετε ότι έχω φωνή, αλλά σπανίως τη χρησιμοποιώ. Διότι πιστεύω στον πολιτικό πολιτισμό και μπήκα στην πολιτική, όχι για να κατέβουμε όλοι μαζί αλλά για να ανέβουμε όλοι μαζί. Για να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Και από τότε που ήμουν στη ΔΑΠ, και στην ΟΝΝΕΔ και στην Ευρωβουλή και στην κυβέρνηση πάντα ακολουθούσα ορισμένες αρχές. Και οι αρχές αυτές είναι η ελευθερία, η ιδιωτική πρωτοβουλία,  η αξιοκρατία,  η Ευρώπη, η σοβαρότητα,  η αξιοπρέπεια.

Με αυτές τις αρχές έδωσα τις μάχες που έπρεπε να δώσω και έκανα και τις συγκρούσεις που έπρεπε να κάνω. Για την Ολυμπιακή που εκεί που χάναμε 400εκ. το χρόνο τώρα κερδίζουμε 250 εκ. το χρόνο σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Για τον ΟΣΕ που ήταν η πιο προβληματική εταιρεία της Ευρώπης, αλλά τώρα έχει δει δύο τμήματά του να ιδιωτικοποιούνται και να παίρνουν το δικό τους δρόμο. Για τις απελευθερώσεις των αγορών με την περιβόητη εργαλειοθήκη όπου όλες οι μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν πως αυτά που κάναμε έχουν αποτελέσματα, για τον απλό ανυπεράσπιστο Έλληνα, για τον απλό ανυπεράσπιστο καταναλωτή.

Σας λέω  ότι θα συνεχίσω  στον δρόμο των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων. Και αυτή τη φορά νομίζω μπορούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερη δουλειά. Γιατί η κοινωνία είναι περισσότερο ώριμη και επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι ένας μεταρρυθμιστής πολιτικός, ο πρόεδρος μας, ο αυριανός πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης».



Διαβάστε επίσης