-->
25.04.2024

Κουμουτσάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στην ανομία

«Αυτά τα πράγματα που μένουν άλυτα, ουσιαστικά είναι ένα κλείσιμο του ματιού που επιτρέπουν και πάντως, δεν αποτρέπουν, τη συνέχιση τέτοιων πράξεων ανομίας, βίας, βανδαλισμών και βεβηλώσεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξη του.

«Είναι απολύτως πρωτοφανές να υπάρχουν επιθέσεις σε ιερούς ναούς και μάλιστα με τους πιστούς μέσα. Αυτή η ιστορία της βεβήλωσης, μέσω τέτοιων πράξεων, ιερών ναών και συμβολικών θρησκευτικών χώρων, δεν μπορώ να ξέρω τι σκοπό έχει. Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς ποιο μήνυμα εξυπηρετεί, πάντως είναι εξόχως ανησυχητική», σχολίασε ο κ.Κουμουτσάκος.

«Εδώ πρέπει να θυμίσω και να στηλιτεύσω με όλη μου τη δύναμη το γεγονός ότι η κυβέρνηση στην πρώτη τέτοια επίθεση στη Θεσσαλονίκη, έμεινε για τουλάχιστον 48 ώρες απολύτως άφωνη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και συνέχισε: «Αν αυτό συνδυαστεί και με δηλώσεις και άλλων στελεχών, όπως του κ.Κυρίτση. Θυμίζω, ο άνθρωπος είπε ότι «εντολή μας ήταν να φορολογήσουμε και να “τιμωρήσουμε” εκείνους που υποστήριξαν το Μένουμε Ευρώπη», ο ίδιος λοιπόν άνθρωπος είναι εκφραστής μίας συγκεκριμένης αντίληψης. Και ακολουθούν και άλλοι, έτσι; Σε σημείο που έφτασε ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης να πει ότι διαφωνεί με απόψεις μέσα στο κόμμα του».

Στη συνέχεια ο κ.Κουμουτσάκος δήλωσε: «Για το θέμα της δημόσιας τάξης, στο οποίο χρειάζονται πολύ κάθετες, επιχειρησιακά αποτελεσματικές και σαφείς τοποθετήσεις, δεν μπορεί να υπάρχει άλλη κυβερνητική πολιτική και άλλες απόψεις του κομματικού φορέα της κυβέρνησης. Αυτά τα πράγματα που μένουν άλυτα, ουσιαστικά είναι ένα κλείσιμο του ματιού που επιτρέπουν και πάντως, δεν αποτρέπουν, τη συνέχιση τέτοιων πράξεων ανομίας, βίας, βανδαλισμών και βεβηλώσεων. Εκεί η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Εμείς θα την αναδεικνύουμε κάθε φορά, λέγοντας ταυτόχρονα ότι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας το θέμα της ασφάλειας και της προστασίας του πολίτη θα είναι πολύ μπροστά στις προτεραιότητες μας».



Διαβάστε επίσης