-->
18.04.2024

Κυριαρχία Σάλκε στην Τούμπα, 3-0 τον ΠΑΟΚ

Με σκορ πρόκρισης, απέδρασε από την «καυτή» Τούμπα, η Σάλκε, με τους Γερμανούς, να κερδίζουν με 3-0 τον ΠΑΟΚ, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην πορεία του Δικεφάλου, στο Europa League. Ο ΠΑΟΚ, αν και ξεκίνησε καλά το παιχνίδι (δοκάρι ο Μάτος) στη συνέχεια, δε μπόρεσε να ανταπεξέλθει στην ποιότητα των Γερμανών.

Ο Βλάνταν Ιβιτς επέλεξε να ξεκινήσει με σχηματισμό 3-5-2 την ομάδα του, ωστόσο αυτό ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, με βάση τα όσα είχε σχεδιάσει όλο το προηγούμενο διάστημα ο Σέρβος τεχνικός.

Η έκπληξη του 38χρονου τεχνικού είχε να κάνει στην χρησιμοποίηση του Γιάννη Μυστακίδη στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Πέδρο Ενρίκε που έμεινε στον πάγκο, με τον Στέφανο Αναθασιάδη, όπως αναμένοντας να έχει θέση στην ενδεκάδα.

Ο ΠΑΟΚ με τον ενθουσιασμό της Τούμπας ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, είχε ρυθμό και μάλιστα μόλις στο 5’ άγγιξε το γκολ με τον Λέο Μάτος να σημαδεύει την εξωτερική μεριά του αριστερού δοκαριού της εστίας του Φέρμαν.

Η φάση αυτή ύψωσε κι άλλο τα… ντεσιμπέλ στην εξέδρα, όμως η ποιοτική και έμπειρη Σάλκε από το δεκάλεπτο και έπειτα βρήκε τον τρόπο να ισορροπήσει το παιχνίδι και λεπτό με το λεπτό να «πατάει» ολοένα και καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΠΑΟΚ που δεν πήρε βοήθειες από τους κεντρικούς του χαφ, αλλά και από τον Μάτος, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, με αποτέλεσμα αυτή να μην φτάνει στους Μυστακίδη και Κλάους που ήταν ακίνδυνοι.

Οι Γερμανοί, στο 17’ απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Γλύκου, με το σουτ του Γκορέτσκα έξω από την μεγάλη περιοχή να καταλήγει άουτ.

Εντεκα λεπτά αργότερα, η Σάλκε «πάγωσε» την Τούμπα, με τον Μπουργκστάλερ να παίρνει το ριμπάουντ έπειτα από την ασθενή απόκρουση της μπάλας από τον Γλύκο, από την κεφαλιά του Νάλντο και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα ψηλά στο βάθος της εστίας του ΠΑΟΚ, κάνοντας το 0-1 για τη Σάλκε.

Το γκολ αυτό αποδείχθηκε με αξεπέραστο… σκόπελο για τον Δικέφαλο, που μέχρι και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου την εστία του Φρέμαν, με τους Γερμανούς να πηγαίνουν με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο με τον Βλάνταν Ιβιτς να κάνει την πρώτη κίνηση στην «σκακιέρα» του στο 55’ της αναμέτρησης με την είσοδο του Τζάλμα Κάμπος που πήρε τη θέση του Μυστακίδη.

Ο Δικέφαλος μέχρι και το 60’ είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορέσει να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Σάλκε, με το 3-5-2 του Βάντσιερλ να λειτουργεί καλά.

Oι Γερμανοί παίζοντας φανερά για να κρατήσουν το υπέρ τους αυτό σκορ, δεν έδειξαν διάθεση να κυνηγήσουν άλλο γκολ, με τη Σάλκε να είναι δίχως τελική φάση μέχρι και το 68′ όταν ο Μάιερ, επιχείρησε από πλάγια θέση να νικήσει δίχως αποτέλεσμα τον Γλύκο, που έδιωξε με το ένα χέρι τη μπάλα.

Ο Βλάνταν Ιβιτς βλέποντα τη κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει για τον ΠΑΟΚ, έριξε στη «μάχη» και τον Πέδρο Ενρίκε, θέλοντας να δώσει επιπλέον ταχύτητα στην ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ που αδυνατούσε να απειλήσει την εστία του Φρέμαν, είχε μία τελική με ένα σουτ του Τζάλμα Κάμπος στο 80′ με τη μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

​Δυο λεπτά αργότερα, η Σάλκε, στην πρώτη ουσιαστικά καλή της στιγμή μετά το γκολ του Μπουργκστάλερ, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα του ΠΑΟΚ με τον Μάιερ, με σκαστή κεφαλιά να νικάει τον Γλύκο, να πετυχαίνει το 2-0 και να κάνει το έργο του ΠΑΟΚ στη Γερμανία, ακόμα πιο δύσκολο.

Ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» ακριβά το γεγονός πως κατέρρευσε μετά το δεύτερο γκολ του Μάιερ, με τον Χούντελααρ, να πετυχαίνει στο 90′ και τρίτο γκολ…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Bλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (75′ Ενρίκε), Μυστακίδης (55′ Κάμπος), Αθανασιάδης (85′ Ουάρντα).

ΣΑΛΚΕ (Μάρκους Βάιντσιρλ): Φέρμαν, Νάσταζιτς, Χέβεντες, Νάλντο, Κολάζινατς, Σεπφ, Σταμπουλί, Γκορέτσκα, Μάιερ, Καλιγκούρι (78′ Κονοπλιάνκα), Μπουργκσντάλερ (84′ Χούντελααρ).



Διαβάστε επίσης