-->
28.03.2024

Κύκλοι ΤτΕ: Ο Δραγασάκης δεν ξέρει ότι τα στοιχεία είναι στα χέρια της ΑΑΔΕ;

Την έντονη αντίδραση κύκλων της Tραπέζης της Ελλάδος προκάλεσε η αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ότι η κεντρική τράπεζα έχει πλήρη στοιχεία για τα χρήματα που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό, και ότι θα πρέπει να τα δώσει το επόμενο διάστημα ώστε να εντοπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Κύκλοι της ΤτΕ σχολίαζαν στον ΣΚΑΪ ότι «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όφειλε να γνωρίζει ότι όλα τα στοιχεία για την αποστολή εμβασμάτων βρίσκονται στα χέρια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων».

Οι κύκλοι της κεντρικής τράπεζας πρόσθεταν δε, «ότι η ΤτΕ ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα αποστολής στοιχείων σχετικά με τα εμβάσματα που προέρχονται μεταξύ άλλων από δικαστικές και εισαγγελικές αρχές».

Γ. Δραγασάκης: Η ΤτΕ να συμβάλει στον εντοπισμό των συνειδητών κακοπληρωτών

«Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει πλήρη στοιχεία για τα χρήματα που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. Πρέπει επομένως, να συμβάλει και αυτή ώστε να εντοπιστούν και να υποστούν τις συνέπειες οι πραγματικοί συνειδητοί κακοπληρωτές και να ξεχωρίσει η ‘’ήρα από το στάρι’’ όπως λέει ο λαός μας» υποστήριξε νωρίτερα ο κ. Δραγασάκης στην εκδήλωση της ΕΣΕΕ όπου παρουσιάστηκε η φετινή ετήσια έκθεση για το ελληνικό εμπόριο.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι ένα ακόμα «επεισόδιο» στις ταραχώδεις σχέσεις Στουρνάρα – κυβέρνησης. Η εισήγησή του το Δεκέμβριο στην Ενδιάμεση Έκθεση της ΤτΕ,  σύμφωνα με την οποία προκρίνεται η υπαγωγή της Ελλάδας σε προληπτικό πρόγραμμα στήριξης μετά το πέρας του μνημονίου, είχε προκαλέσει την οργή του Μαξίμου, που έκανε λόγο για «ένα αποτυχημένο υπουργό Οικονομικών».



Διαβάστε επίσης