-->
19.04.2024

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Ζημιογόνα η σύμβαση για το Θριάσειο Εμπορευματικό Κέντρο

Ξεπούλημα του Θριάσειου Εμπορευματικού Κέντρου, καταγγέλλουν ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, ότι χαρίζουν την έκταση για 60 έτη για ένα κομμάτι ψωμί με βέβαιη ζημία για το δημόσιο.

Τόσο ο Κώστας Αχ. Καραμανλής όσο και ο Γιάννης Μανιάτης, έκαναν λόγο για εξαιρετικά χαμηλό τίμημα και προβληματικούς ευνοϊκούς όρους για τον παραχωρησιούχο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω επένδυση δεν λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. «Η Αριστερά έχει δίκιο όταν λέει ότι υπάρχουν και επενδύσεις που περιχαρακώνουν τα κέρδη των λίγων και δεν λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων των πολλών. Τέτοια είναι και η σύμβαση που φέρνετε», σχολίασε μεταξύ άλλων ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, προειδοποιώντας μάλιστα την κυβέρνηση  ότι θα λογοδοτήσει για τις ευθύνες της.

Προς επίρρωσιν των κατηγοριών του, ο ίδιος υποστήριξε πως ενώ οι μεσιτικές τιμές στην περιοχή του Ασπροπύργου κυμαίνονται στα 100 ευρώ το τετραγωνικό για αγορά γης και στα 450 ευρώ για κτίρια, με την εν λόγω σύμβασης παραχώρησης το δημόσιο θα λάβει ως αντίτιμο μόλις 122 ευρώ το τετραγωνικό και για την έκταση και για τα κτίρια.  «Το σύνολο της έκτασης και των κτιρίων έπρεπε να αποτιμηθεί τουλάχιστον 145 εκ. ευρώ κι ενώ μιλάμε για επενδυτικό φιλέτο δίπλα από την Αθήνα», κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και  ο Γιάννης Μανιάτης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο οποίος χαρακτήρισε το τίμημα εξαιρετικά χαμηλό και σχολίασε αιχμηρά: «Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Έχουμε ζημία τουλάχιστον 5 εκατομμηρίων ευρώ για το δημόσιο», καθώς όπως επισήμανε το ελληνικό δημόσιο θα ξοδέψει άμεσα 36 εκατομμύρια ευρώ για να εισπράξει τελικά σε βάθος 60 ετών 31 εκ. ευρώ.



Διαβάστε επίσης