-->
18.04.2024

Κώστας Καραμανλής: Έχουμε σχέδιο για να συνεχιστεί η αεροπορική διασυνδεσιμότητα με τα νησιά μας

Έτοιμο σχέδιο, εάν η κρίση κρατήσει περισσότερο από το αναμενόμενο, να διασφαλιστεί η αεροπορική διασυνδεσιμότητα στο εσωτερικό της χώρας, ιδίως προς τα νησιά μας, έχει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Όπως είπε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην τηλεόραση του Action24, το υπουργείο, αν παραστεί ανάγκη, θα επεκτείνει το καθεστώς της επιδότησης, διευκρινίζοντας βέβαια ότι ακόμη είναι νωρίς για κάτι τέτοιο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης πτήσεων, ο Κώστας Καραμανλής επισήμανε ότι τις αποφάσεις αυτές τις λαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι σε πλήρη συνεργασία με την ΕΕ.  «Η κατάσταση εξελίσσεται καθημερινά. Για αυτό η κυβέρνηση με προσοχή προσπαθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις και να ενημερώσει το λαό, αλλά επειδή η κατάσταση αλλάζει κάθε ημέρα, ανάλογα με τις συνθήκες θα επανεξετάζουμε τις πολιτικές».

Επίσης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι όταν κριθεί αναγκαίο από το υπουργείο Εξωτερικών και την κυβέρνηση, γίνονται πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων και τόνισε πως «η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που διέκοψε τις πτήσεις από και προς Ιταλία, ενώ έχουν διακοπεί επίσης οι πτήσεις από και προς Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία και Ολλανδία ενώ οι πτήσεις με την  Γερμανία περιορίζονται»

Όσον αφορά τα ΜΜΜ ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα στοιχεία που δείχνουν ότι τις τελευταίες ημέρες η επιβατική κίνηση έχει πέσει κατά 85% με 90%. Πάντως επανέλαβε ότι μπορεί η κίνηση να έχει πέσει, αλλά δεν έχουν μειωθεί τα δρομολόγια στις ώρες αιχμής.

«Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κανονικά από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί και από τις τρεις το μεσημέρι μέχρι τις έξι το απόγευμα, ενώ έχουν μειωθεί στις ώρες μη αιχμής. Οι χρονοαποστάσεις των συρμών στο μετρό είναι αντίστοιχες με την καλοκαιρινή περίοδο», είπε.

Τέλος, τόνισε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας, πραγματοποιείται απολύμανση σε οχήματα και συρμούς στο τέλος της βάρδιας, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας του προσωπικού. «Ευχαριστώ τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που δίνουν το δικό τους αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι επιβάτες προτιμούν τα λεωφορεία από το μετρό, ειδικά σε συγκεκριμένες γραμμές, ενώ κάποιες ώρες της ημέρας οι συρμοί του μετρό κυκλοφορούν άδειοι.



Διαβάστε επίσης