-->
29.03.2024

Κ. Μητσοτάκης: Ο πολακισμός και επίσημα το τελευταίο στάδιο κατρακύλας του κ. Τσίπρα

«Όλοι μαζί είστε Πολάκης. Ο κ. Τσίπρας πήρε την ευθύνη να τον κρύψει πίσω από ένα ολόκληρο κόμμα» είπε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Κατά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, «αν ο κ. Τσίπρας είχε αποπέμψει τον κ. Πολάκη γι’ αυτό που είπε για τον κ. Κυμπουρόπουλο, τίποτα από όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα δεν θα είχε γίνει». Ο ίδιος, πάντως, παραδέχθηκε πως «η συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη εκτραχύνθηκε».

«Στην πίεση φαίνεται ο αληθινός χαρακτήρας των πρωταγωνιστών. Και ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη από μέσα του» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε, «ο Ανέστης Αναγνωστάκης, γιος του ποιητή, είπε ότι ο στίχος του πατέρα του (που επικαλέστηκε προχθές ο πρωθυπουργός) γράφτηκε για κάποοιον σας εσάς, συνεπώς σας τον επιστρέφω κ. Τσίπρα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν τη χαρίζουμε στην Αριστερά. Κάποια στιγμή, όμως, η οικονομία πρέπει να δημιουργήσει και πλούτο. Εσείς το μόνο που έχετε κάνει μέχρι σήμερα είναι να ανακυκλώνετε μιζέρια».

«Κύριε Τσίπρα, όταν μιλάτε στον ενικό σε αυτή την αίθουσα, θίγετε το αξίωμά σας. Χειρότερο, όμως, κι από τους χαρακτηρισμούς καφενείου, ήταν το να αποκαλέσετε «περιφερόμενη γλάστρα» τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Τόσα mea culpa έχουν ακουστεί σε αυτή την αίθουσα, πείτε κι εσείς ένα για τον Στέλιο» είπε.

Κατά τον πρόεδρο της Ν.Δ., «οι διακοπές ενός πρωθυπουργού σε μια δημοκρατία οφείλουν να είναι δημόσιες. Όταν έχεις κάνει καριέρα, ενοχοποιώντας τους πολιτικούς σου αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ κι αποκαλύπτεται ότι κάνεις στα κρυφά διακοπές σε πανάκριβο κότερο, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες. Ειδικά όταν υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες συναλλαγής» υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ασφάλεια. Και το μπάχαλο που επικρατεί στη χώρα δεν έχει προηγούμενο. Επισκέφτηκα σήμερα τα σπασμένα καταστήματα και είχε το θράσος η υπουργός σας να πει ότι διασύρω τη χώρα. Εγώ διασύρω τη χώρα; Ή οι μπαχαλάκηδες που τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά;» διερωτήθηκε, για να προσθέσει: «Με ενδιαφέρει ο κάθε Έλληνας να ζει με ασφάλεια στο σπίτι και στη γειτονιά του και να μη βολτάρει ελεύθερα ο Κουφοντίνας».

«Οι Έλληνες, ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι, είναι υπερήφανοι κι αξιοπρεπείς. Ξέρουν να απαιτούν και όχι να επαιτούν. Προφανώς έχουν δικαίωμα σε καλύτερες συντάξεις, αλλα κυρίως να ελπίζουν σε δουλειές για τα παιδιά και τα εγγόνια τους» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Από εσάς έχω ακούσει μόνο τη συνταγή των φόρων και της αφαίμαξης, ώστε κάποια στιγμή να δίνετε ένα επίδομα. Γιατί αυτό που θα δώσετε δεν είναι 13η σύνταξη. Πάλι ψέματα λέτε. Ένα προεκλογικό επίδομα είναι, που δίνετε χωρίς ντροπή λίγο πριν τις εκλογές, μήπως αποφύγετε τη συντριβή» συμπλήρωσε.

«Παλιές διαφορές με ψηφοφόρους άλλων κομμάτων έχουν υποχωρήσει. Χρειάζεται κοινή και δυναμική απάντηση. Όσοι πίστεψαν στον κ. Τσιπρα και είνα τώρα βουβά οργισμένοι κι άνθρωποι δεν ψηφισαν ποτέ τη Ν.Δ., τους καλώ να δουν τις θέσεις μας» είπε, τονίζοντας πως «οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την Μεταπολίτευση και μετά».

«Το βράδυ της 26ης Μαϊου δεν σας απομένει άλλη επιλογή, από το να προκηρύξετε εθνικές εκλογές» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είπε, κλείνοντας την ομιλία του, «ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε αυτό που λέμε εμείς: ότι οι Ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές είναι η πρώτη ευκαιρία να απαντήσουν οι πολίτες σε όσα έζησαν: στα ψέματα, στους φόρους, στον διχασμό και στην εθνική πληγή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και το μήνυμα θα είναι καθαρό» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Διαβάστε επίσης