-->
19.03.2024

Λαφαζάνης: Ληστεία η έξοδος στις αγορές

Σκληρή ανακοίνωση της ΛΑΕ και του επικεφαλή της Παναγιώτη Λαφαζάνη σχετικά με την έξοδο της χώρας και πάλι στις αγορές. Ο κ. Λαφαζάνης κάνει λόγο για βεβιασμένη έξοδο που θάβει την πιο ανώδυνη και ανεπαρκή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Όλα τα κερδοσκοπικά κέντρα πανηγυρίζουν από την βεβιασμένη έξοδο της χώρας στις αγορές, την οποία η κυβέρνηση άρον-άρον προωθεί για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να ενισχύσει το μύθευμα του νέου «success story».
Η έξοδος, υπό τις σημερινές μάλιστα συνθήκες και τους δεδομένους όρους, της χώρας στις αγορές αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ληστεία του ελληνικού λαού, ο οποίος μαζί με τα συγκριτικά πανύψηλα επιτόκια θα χρυσοπληρώσει και τις ξένες τράπεζες-αναδόχους.

Η κυβέρνηση με την βεβιασμένη, κάτω από δυσμενείς όρους έξοδο στις αγορές, στέλνει στην πράξη, υπό τα χειροκροτήματα του γερμανικού και ευρωενωσιακού κατεστημένου, το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός θα μπορεί να αποπληρώνει με τις δικές του δυνάμεις το υποτιθέμενο χρέος της χώρας και επομένως στέλνει, ταυτόχρονα, στα αζήτητα οποιαδήποτε ελάφρυνσή του, όσο και υποτυπώδης και ανεπαρκής και αν είναι.

Η χώρα χρειάζεται ανατροπή, διαγραφή του χρέους, ακύρωση των μνημονίων, εθνικό νόμισμα και μια άλλη πολιτική δανεισμού, μακριά από την αποικιοκρατία της τρόικας και την τυραννία των κερδοσκοπικών αγορών, ιδιαίτερα του εξωτερικού» καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης



Διαβάστε επίσης