-->
20.04.2024

Λεβέντης: Ο Τσίπρας δεν μας εξήγησε γιατί ανάγκασε τους 153 να πουν «ναι» στη συμφωνία

Ιδιαίτερα επικριτικός κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, επισημαίνοντας για μια ακόμα φορά ότι η λύση είναι η δημιουργία κυβέρνησης ενότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, ο πρωθυπουργός δεν μας εξήγησε γιατί υπέγραψε και γιατί ανάγκασε τους 153 να πουν  «ναι» σε αυτή τη συμφωνία. Τόνισε ότι χρειάζεται μία κυβέρνηση σοβαρή να επαναδιαπραγματευτεί τα νούμερα.

Σε σχέση με την έξοδο της χώρας στις αγορές, δήλωσε ότι μοιάζει σαν να αφήνεις ένα παιδί 3 χρονών να βγει σε δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία.  «Θέλετε να βγει το παιδί στη Συγγρού με την ελπίδα ότι δεν θα το κόψει κάποιο αμάξι;», αναρωτήθηκε.

Την ίδια στιγμή, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι όταν διεκδικήσετε την εξουσία το 2015 δεν την πήρατε με το να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε, αλλά να σκίζετε μνημόνια κλπ. Όπως θύμισε ο κ. Λεβέντης, θέλατε να αλλάξετε την Ευρώπη αλλά ούτε την χώρα σας δεν καταφέρατε να κοιτάξετε κατά πρόσωπο, να καταλάβατε το πρόβλημα της.

Για την κριτική που του ασκείται σχετικά με το αίτημα κυβέρνησης ενότητας, ξεκαθάρισε ότι «το μόνο που δεν επιθυμώ είναι να γίνει κυβέρνηση τεχνοκρατών και να  να πω μέσα» και πρόσθεσε «σε αυτή τη βουλή δεν πρόκειται  να στηρίξω καμία κυβέρνηση, ούτε του Ιησού Χριστού.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε αν είναι τόσο κακό για τρία χρόνια αυτό το πολιτικό σύστημα να έβγαζε μία εικόνα σταθερότητας για να πετύχουμε το καλύτερο, είναι Τάσο δύσκολο να το αντιληφθείτε; Eίναι τόσο γλυκιά η εξουσία που όταν την αποκτάς δεν την αφήνεις. Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι είπα στον κ. Τσίπρα σε συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη να πάει  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να κάνετε μία κυβέρνηση τριών ετών. Πήρα την απάντηση ότι δεν θέλει ο Μητσοτάκης». Και γιατί δεν κάνετε την πρωτοβουλία κ. Τσίπρα, ρώτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ. Λεβέντης εξαπέλυσε βέλη και στο ΠΑΣΟΚ, για το οποίο αναρωτήθηκε: »Τι κάνατε εκεί στο συνέδριο, δηλαδή τι μαζευτήκατε να κάνετε, να αλλάξετε το σήμα σας; Από τρικολόρε, τετρακολορέ; Ντρέπονται για τον ήλιο».

Όπως δήλωσε, τέλος, »και βέβαια οι εποχές του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν καλές, πήγαινες τη Δευτέρα στο ΠΑΣΟΚ και την τρίτη έπιανες δουλειά στη ΔΕΗ. Αλλάξατε την Ελλάδα προς τα πίσω».



Διαβάστε επίσης