-->
29.03.2024

Λεμονής: Δεν αξίζαμε το 0-2 – Το φιλμ του αγώνα με τη Γιουβέντους

Πικρή γεύση άφησε ο αγώνας απέναντι στη Γιουβέντους στον Τάκη Λεμονή, αφού όπως δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, η ομάδα του δεν άξιζε την ήττα.

«Η βασική μας επιδίωξη απόψε ήταν να μπούμε στο γήπεδο για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας απέναντι σε μια τέτοια ομάδα, παρότι δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο», σχολίασε.

«Σε γενικές γραμμές με στεναχωρεί λίγο το 0-2, γιατί νομίζω δεν το αξίζαμε. Είναι αρκετά πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε οδηγό για το μέλλον, όπως χαρακτηριστικά παικτών και θέματα τακτικής. Η Γιουβέντους επί μια σχεδόν τριετία έχει τους ίδιους παίκτες και προπονητή», πρόσθεσε ο Έλληνας τεχνικός.

Όσο για τη φετινή παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου; «Μόνο οφέλη αποκομίζεις από μια τέτοια διοργάνωση. Δεν είναι της παρούσης να συζητήσω για το ρόστερ, ειλικρινά έχω επικεντρωθεί στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Η κουβέντα για το ρόστερ θα γίνει αργότερα».

To φίλμ του αγώνα 

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή παρουσία του στα φετινά Κύπελλα Ευρώπης με ήττα, την πέμπτη σε έξι αγώνες στον 4ο όμιλο του Champions League.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας έχασε 0-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης» από την ανώτερη Γιουβέντους, στάθηκε όμως καλά σε γενικές γραμμές και είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά η κεφαλιά του Μπεν στο 81΄ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Πρώτη από τον όμιλο προκρίθηκε η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβνέρδε που νίκησε 2-0 τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ενώ η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι ήταν δεύτερη και προκρίθηκε επίσης στους «16», ενώ οι Πορτογάλοι θα συνεχίσουν, ως τρίτοι, στο Europa League.

Η Γιουβέντους έχασε μια καλή ευκαιρία στο 7ο λεπτό, με τον Προτό να λέει «όχι» στον Ντιμπάλα, αλλά στο 15΄ ο Σάντρο ξέφυγε από αριστερά και γύρισε την μπάλα στον αφύλακτο Κουαδράδο, ο οποίος άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Μάριν έδωσε ποιότητα στην ανάπτυξη και την επίθεση του Ολυμπιακού, που άρχισε να ψάχνει για το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 58΄ και σε κάθετη μπαλιά του Ταχτσίδη ο Γερμανός βρέθηκε απέναντι στον Σέζνι, αλλά απέτυχε να τον πλασάρει. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι διατήρησαν την κατοχή της μπάλας, αλλά απειλητικοί ξανάγιναν μόλις στο 81′, στην καλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Κούτρης σέντραρε από αριστερά και ο Μπεν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών.

Τελικά όχι μόνο δεν ισοφάρισε ο Ολυμπιακός αλλά δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 90΄, όταν με δυνατό σουτ ο νεοεισελθών Μπερναρντέσκι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.



Διαβάστε επίσης