-->
29.03.2024

Μάνα και γιος οι πρόσφυγες – θύματα του τροχαίου στο Ωραιόκαστρο – Πυρπολήθηκε το ΙΧ του οδηγού

Μάνα και γιος είναι οι πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους όταν τους παρέσυρε αυτοκίνητο στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίνης, ενώ Έλληνας 76 ετών είναι ο οδηγός του οχήματος.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε έξω από το άτυπο κέντρο φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο, ενώ το τρίτο άτομο το οποίο τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ιπποκράτειο είναι ένα ανήλικο κορίτσι.

Ο οδηγός συνελήφθη από το Α’ Τμήμα Τροχαία Θεσσαλονίκης για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού, ενώ για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή εξεγέρθηκαν και πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους. Ακολούθησε πανικός στο σημείο, καθώς εξαγριωμένοι πρόσφυγες επιτέθηκαν και κατά του οδηγού, ο οποίος γλίτωσε το λιντσάρισμα από τους πρόσφυγες την τελευταία στιγμή, όταν ένας ηλικιωμένος Σύρος μαζί με δύο ακόμη νεαρούς προσπάθησαν να κρατήσουν το μανιασμένο πλήθος μακριά από τον 76χρονο.

Στο διάστημα αυτό ο οδηγός κατάφερε να απομακρυνθεί από τους πρόσφυγες και να προστατευθεί από τις αστυνομικές αρχές που έφτασαν στο σημείο και περιόρισαν τους πρόσφυγες εντός της δομής, αφού προηγουμένως έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Από την πλευρά τους, οι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων.

Επίσης επιτέθηκαν με λοστούς και μαχαίρια και στο πλήρωμα του ασθενοφόρου που έσπευσε στο σημείο για να προσφάρει τις πρώτες βοήθειες.

Αστυνομικές δυνάμεις και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στην περιοχή, ενώ η ένταση φαίνεται να αποκλιμακώνεται.



Διαβάστε επίσης