-->
19.04.2024

Μαξίμου: Είχαμε προετοιμαστεί και για νίκη Τραμπ – Ιδιαίτερης σημασίας η επίσκεψη Ομπάμα

Η κυβέρνηση είχε προετοιμαστεί και για το ενδεχόμενο νίκης του Τραμπ, διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι η επίσκεψη Ομπάμα έχει τεράστια σημασία με δεδομένο:

1. Το χρονοδιάγραμμα για 2η αξιολόγηση και χρέος
2. Το γεγονός ότι παραμένει μεγάλη η σημασία που αποδίδει η αμερικάνικη εξωτερική πολιτική στην Ελλάδα και ότι δε διαφαίνεται να προκύπτει ασυνέχεια τουλάχιστον ως προς αυτό το πεδίο.

Ίδιες πηγές, τονίζουν ότι μετά την εκλογή Τραμπ, θα υπάρξουν μεταβολές στο εσωτερικό των ΗΠΑ και στο διεθνές γεωπολιτικό σύστημα, τις οποίες η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά ενώ υπάρχει προβληματισμός για ζητήματα σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Συγκεκριμένα, η κυβερνητική πηγή αναφέρει:
1.    Η ελληνική κυβέρνηση είχε προετοιμαστεί και για τα 2 ενδεχόμενα με δεδομένη την αποτυχία των δημοσκοπικών εταιριών να προβλέψουν οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια.
2.    Η επίσκεψη Ομπάμα έχει τεράστια σημασία με δεδομένο
a.    Το χρονοδιάγραμμα για 2η αξιολόγηση και χρέος
b.    Το γεγονός ότι παραμένει μεγάλη η σημασία που αποδίδει η αμερικάνικη εξωτερική πολιτική στην Ελλάδα και ότι δε διαφαίνεται να προκύπτει ασυνέχεια τουλάχιστον ως προς αυτό το πεδίο.
3.    Ασφαλώς θα υπάρξουν μεταβολές στο εσωτερικό των ΗΠΑ και στο διεθνές γεωπολιτικό σύστημα, τις οποίες παρακολουθούμε στενά.
4.    Και φυσικά υπάρχει προβληματισμός για ζητήματα σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων των μειονοτήτων.



Διαβάστε επίσης