-->
19.04.2024

Μεϊμαράκης: Είναι τιμή μου να με στηρίζει ο Καραμανλής

Αρνήθηκε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ότι έχει συζητήσει με τον Κώστα Καραμανλή το θέμα της υποψηφιότητάς του, τονίζοντας, ωστόσο, πως είναι τιμή του ότι ο κ. Καραμανλής τον στηρίζει.

«Είναι δικαίωμα του κ. Καραμανλή να με ψηφίσει» είπε ο Ευ. Μεϊμαράκης και χαριτολογώντας τόνισε: «Δεν με φώναξε να μου πει ότι ξέρεις κάτι Βαγγέλη θα σε ψηφίσω. Ούτε ο κ. Σαμαράς μου το είπε αυτό» είπε σε συνέντευξή του στο Mega.karamanlis

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε πάντως ότι λόγω της καλής συνεργασίας που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό, όταν εκείνος ήταν γραμματέας του κόμματος και ο Κ. Καραμανλής πρόεδρος, ίσως να τον προτιμά επειδή έχει την εμπειρία του χειρισμού δύσκολων καταστάσεων.

Αναφερόμενος στην προεδρική «κούρσα» είπε πως δεν είναι θέμα γενεών αλλά θέμα ιδεών και πρόσθεσε:

«Ανανέωση σε απόψεις, αρχές και ιδέες βεβαίως και χρειάζεται η ΝΔ και σε πρόσωπα. Δεν είναι ανάγκη να γίνει μόνο από τον πρόεδρο. Ξέρετε ο πρόεδρος αν είναι και μεγαλύτερης γενιάς μπορεί να ανοίξει τον δρόμο στους νεότερους. Η εμπειρία λέει ότι αν ο πρόεδρος είναι πολύ νεότερος «κλαδεύει» τους νέους» τόνισε.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν τίθεται θέμα ενότητας της ΝΔ και εκτίμησε πως όποιος κι αν είναι ο νικητής οι άλλοι τρεις υποψήφιοι θα τον υπηρετήσουν ως Νεοδημοκράτες. Μιλώντας για διαφήμιση συνυποψηφίου του που παρέπεμπε στον ίδιο είπε πως δεν τον πείραξε και τόνισε: «Παιδιά είναι καμία φορά λένε και κάτι παραπάνω δεν πειράζει».

Όπως είπε μετά το δύσκολο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε από την προεδρία της ΝΔ, χωρίς να του το ζητήσει κανείς, αν και θα μπορούσε να ξεκινήσει ο ίδιος τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού.

«Εκείνη την ώρα όλοι γνωρίζαμε ότι θα πάμε για εθνικές εκλογές, οι οποίες ήταν πάρα πολύ δύσκολες για μας. Μέσα από μια ώριμη σκέψη και το ποιος θα μπορούσε εκείνη την ώρα να κρατήσει το κόμμα με μια αξιοπρεπή παρουσία επελέγην εγώ, άλλωστε τότε δεν υπήρχε και κανείς άλλος που να θέλει την ηγεσία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μεϊμαράκης στράφηκε και κατά του γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκου, και αναφερόμενος στις ήττες της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τις ευρωεκλογές αλλά και τις εκλογές του Ιανουαρίου, είπε:papami__19122014161506

«Ο κ. Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός και καλός πρωθυπουργός, όμως ως πρωθυπουργός δεν είχε τον χρόνο να ασχοληθεί με το κόμμα άρα ο γραμματέας έχει την πλήρη ευθύνη. Ως γραμματέας απέτυχε πλήρως» τόνισε..Alexis Tsipras

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως είναι πολιτικός τυχοδιώκτης και υπέκλεψε την ψήφο των πολιτών. Ο ίδιος απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση εκλογής του στην προεδρία της ΝΔ.



Διαβάστε επίσης