-->
29.03.2024

Μητέρα Κατσίφα: Ηθελαν να λυγίσουν το παιδί μου γι’ αυτό το έφαγαν

«Aν έκανε το παιδί μου τίποτα, υπήρχε η δικαιοσύνη» δήλωσε η μητέρα του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα ο οποίος έπεσε νεκρός την 28η Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες από πυρά αλβανών αστυνομικών.

«Κανένας δεν μας εξηγεί τίποτα. Το παιδί μου δεν είχε μπλεξίματα με την αστυνομία, απλά σήκωνε τη σημαία για την Ελλάδα» είπε η μητέρα του 35χρονου μιλώντας στον ΣΚΑΙ, μιλώντας για «επίτηδες εκτέλεση» του γιου της.

Εμφανώς συγκλονισμένη από τον θάνατο του παιδιού της, η κ. Κατσίφα δήλωσε πως «δεν χωνεύουν την Ελλάδα εδώ. Το παιδί μου ήθελε τη μάνα-Ελλάδα», ενώ περιέγραψε την έφοδο των αλβανικών αρχών στο σπίτι της λίγη ώρα μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας «ερχόταν εδώ τα τελευταία 5-6 χρόνια και σήκωνε σημαίες και στόλιζε το χωριό για τους ήρωές μας». Όπως υποστήριξε, όσα συνέβησαν έγιναν «πρώτα για τον εκφοβισμό της ελληνικής κοινότητας», καταγγέλλοντας ότι «ήθελαν να λυγίσουν το παιδί μου», για αυτό μου το έφαγαν».

Ωστόσο, η ίδια διεμήνυσε ότι «θα είμαι δυνατή για την Ελλάδα και τη Βόρεια Ήπειρο».

Όσον αφορά την εξέλιξη των ερευνών, η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα επιβεβαίωσε ότι «θα έρθει έλληνας πραγματογνώμονας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μας βοηθήσουν για να λάμψει η αλήθεια και να αναπαυθεί η ψυχή του παιδιού μου».

Αποκάλυψε, τέλος, ότι «εγώ του τα έλεγα να προσέχει αλλά αυτός δεν φοβόταν και μου έλεγε δεν κάνω τίποτα».

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα δίνουν αλβανικά ΜΜΕ φωτογραφία στην οποία φέρεται να εικονίζεται το όπλο το οποίο είχε ο έλληνας ομογενής Κωσταντίνος Κατσίφας κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με την αλβανική αστυνομία.

Συγκεκριμένα, το syri.net έδωσε τη φωτογραφία από το σημείο που έπεσε νεκρός ο έλληνας ομογενής. Το όπλο του Κωνσταντίνου Κατσίφα είναι ένα τροποποιημένο καλάσνικοφ, εξοπλισμένο με διόπτρα.



Διαβάστε επίσης