-->
29.03.2024

Μητσοτάκης: Μια οικουμενική κυβέρνηση δεν θα βοηθούσε σε τίποτα

Εναντίον της προοπτικής δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης τάχθηκε χθες βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Εconomist στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως δεν πιστεύει πως κάτω από τις παρούσες συνθήκες μία οικουμενική κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι μια κατάλληλη λύση για τη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως υπάρχουν θέματα των μεταρρυθμίσεων που είναι σε εκκρεμότητα και μετέφερε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ο τελευταίος κύκλος των διαπραγματεύσεων να τραβήξει περισσότερο από όσο περιμέναμε.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, της καταλόγισε ότι δεν είναι μεταρρυθμιστική, αλλά υποχρεώθηκε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις τις οποίες δεν πιστεύει.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη να δοθεί έμφαση στον περιορισμό των δαπανών αντί στην αύξηση των εσόδων, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει το αντίστροφο, αλλά και ότι «έχει κηρύξει πόλεμο στις ανεξάρτητες αρχές».

Για την προσφυγική κρίση είπε ότι τον Φεβρουάριο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα προτείνει τις δικές του προτάσεις για το θέμα επισημαίνοντας πως η Ευρώπη δεν θα πρέπει να κουνάει το δάχτυλο στη χώρα μας για να λύσει μόνη της αυτό το πρόβλημα.

Τέλος, όπως υποστήριξε, δεν είναι δυνατόν το 2016 να μην υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα ενότητας στη Ν.Δ.



Διαβάστε επίσης