-->
19.04.2024

Μητσοτάκης σε Καμίνη: Το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα

Στην ανάγκη διαχωρισμού προσφύγων και παράτυπων μεταναστών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Αθηναίων.

Ο Γιώργος Καμίνης ότι το ζήτημα είναι εθνικό και ο καθένας οφείλει να αναλάβει το μερίδιο που του αναλογεί.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωσή του τόνισε πως ασκούνται μεγάλες πιέσεις στην πόλη της Αθήνας και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών και διαφορετική διαχείριση τους. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Καμίνη για τη στάση του στο θέμα επισημαίνοντας πως «τα ζητήματα αυτά έχουμε την απαίτηση από όλους να τα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και να δουν πέραν από το τοπικό συμφέρον των περιοχών που εκπροσωπούν και το συνολικό συμφέρον της χώρας. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι  δυνατότητες που έχει ο Δήμος να στηρίξει τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση.

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις δραστηριότητες του δήμου στα θέματα κοινωνικής συνοχής και καταπολέμησης της ανεργίας αλλά και για τις δράσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού το οποίο και χαρακτήρισε ως πολύ μεγάλο θέμα.

«Μας αφορά όλους και θα πρέπει να βρούμε λύσεις σε εθνικό επίπεδο και ο καθενας να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης του» τόνισε ο κ. Καμίνης.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα,πρωτοβουλίες που θα κορυφωθούν με τις επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος. Στόχος του κ. Μητσοτάκη να πείσει τους εταίρους πως η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξή τους για την αντιμετώπιση αυτού του πολύ κρίσιμου ζητήματος, να διασφαλίσει πως δεν θα τεθεί θέμα εξόδου της χώρας από τη Σένγκεν αλλά και να πιεστεί η Τουρκία να αναλάβει τις δεσμεύσεις της. Για το ίδιο θέμα είχε νωρίτερα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη.



Διαβάστε επίσης