-->
29.03.2024

Μπάσκετ: «Τα πήρε» ο Ολυμπιακός με το Περιστέρι

Το Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η «ερυθρόλευκη έκρηξη» στην επανάληψη περιόρισε την ομάδα των δυτικών προαστίων σε συγκομιδή μόλις 21 πόντων κι έτσι ο πειραϊκός σύλλογος έφτασε σε μια εύκολη νίκη με 92-69.

Το κακό για το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ, όμως, είναι πως έχασε τον Γιάνις Στρέλνιεκς με τραυματισμό νωρίς στο παιχνίδι, καθώς ο Λετονός δέχθηκε αγκωνιά από τον Σίρκο, που του προκάλεσε θλαστικό τραύμα και χρειάστηκε να του γίνουν πέντε ράμματα.

Το παιχνίδι στο ΣΕΦ ήταν ένα από τα δύο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής. Το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη γνώρισε μόλις τη δεύτερη ήττα στη φετινή Α1, καθώς μέχρι τώρα μόνο ο Παναθηναϊκός (στο ΟΑΚΑ) τα είχε καταφέρει απέναντί του.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ακόμη και μα διαφορά 19 πόντων (!) στο ΣΕΦ (19-38), στα μισά του δεύτερου δεκάλεπτου, αλλά η «σεμιναριακή» άμυνα του Ολυμπιακού και η πολυφωνία στην επίθεση, με τον Τουπάν να κάνει «πράγματα και θαύματα», απέφεραν το τελικό σκορ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν Χριστούγεννα στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς έφτασαν τους 19 βαθμούς, αφού ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός νικήσει την ΑΕΚ στο δεύτερο ντέρμπι, έχει τον αγώνα λιγότερο με τον Κολοσσό στη Ρόδο.

Ως γνωστόν η αναμέτρηση είχε αναβληθεί λόγω της ίωσης γαστρεντερίτιδας που είχε προσβάλει τέσσερις παίκτες της αθηναϊκής ομάδας.



Διαβάστε επίσης