-->
20.04.2024

Μπέντο: Το σκορ δεν αντανακλά την εικόνα του αγώνα

Ο Πάουλο Μπέντο ήταν ικανοποιημένος από την απόδοση του Ολυμπιακού αλλά όχι και από την ισοπαλία απέναντι στην Αστάνα, καθώς δεν τη θεώρησε δίκαιο αποτέλεσμα.

«Δείξαμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, ήμασταν ανταγωνιστικοί και είχαμε ευκαιρίες αλλά μάς έλειψε η αποτελεσματικότητα σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, καθώς και η τύχη», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

«Από την προσπάθεια των παικτών και την γενική εικόνα είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά από το αποτέλεσμα όχι. Και αυτό γιατί το 1-1 δεν αντανακλά την εικόνα του αγώνα. Στην πιο μεγάλη διάρκειά του ήμασταν καλύτεροι», πρόσθεσε.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης τόνισε ότι «αν εξαιρέσουμε τα πρώτα δέκα λεπτά των δύο ημιχρόνων ήμασταν καλύτεροι, δημιουργήσαμε φάσεις, αλλά σταθήκαμε άτυχοι στο τέλος. Εγώ δουλεύω καθημερινά για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου».

Όσο για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό; «Το περιμένουμε πως και πως για να διεκδικήσουμε τη νίκη και να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για το πρωτάθλημα».

astana-olumpiakosΑνώτερος ο Ολυμπιακός αλλά 1-1 στο Καζακστάν με Αστάνα

Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά στο Καζακστάν απέναντι στην Αστάνα, ήταν μια κλάση ανώτερος από τους γηπεδούχους αλλά όχι ανάλογα αποτελεσματικός στην επίθεση κι έτσι αρκέστηκε στην ισοπαλία με τους γηπεδούχους, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής στο Β΄ όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Αν και με ενδεκάδα διαφοροποιημένη κατά τα 7/11 (!) συγκριτικά με τις συνήθεις επιλογές του Πάουλο Μπέντο, ειδικά στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν «μονότερμα» του πρωταθλητή, που είχε ευκαιρίες και δοκάρι στο 85΄, αλλά δεν κατόρθωσε να φτάσει στο νικητήριο γκολ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε έχοντας στην ενδεκάδα μόνο τους Μποτία, Ρέτσο, Μάρτινς και Σεμπά που πήραν θέση βασικού στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του και αυτή η ανομοιογένεια φάνηκε στο πρώτο ημίωρο, αλλά μετά την ισοφάριση οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν το ρυθμό τους και κυριάρχησαν στο συνθετικό χλοοτάπητα της «Αστάνα Αρένα».

Οι Καζάκοι αιφνιδίασαν πάντως στο 8ο λεπτό, όταν ξεδιπλώθηκαν από δεξιά με τον Τουμάσι, ο Ρέτσος δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει κι εκείνος έβγαλε τη σέντρα, με την άμυνα του Ολυμπιακού απούσα από τη φάση και τον Ντεσπότοβιτς να σκοράρει από το ένα μέτρο.

Στο 21΄ ο Καρντόσο με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, το έκανε όμως ο Σεμπά στο 29΄: ο νεαρός Μανθάτης, που μετρά τρεις ευρωπαϊκές παρουσίες αλλά καμία συμμετοχή στο πρωτάθλημα, έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Σεμπά με κεφαλιά σημείωσε το τρίτο γκολ σε δύο αγώνες απέναντι στην Αστάνα.

Αυτά στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, γιατί στο δεύτερο μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και ήταν εκείνη του Μπέντο. Στο 50΄ κεφαλιά του Μποτία πέρασε δίπλα από το δοκάρι, στο 70΄ ο Ελιουνούσι(μπήκε αλλαγή) ανάγκασε τον Έριτς σε δύσκολη επέμβαση, ενώ το ίδιο και με τα ίδια πρόσωπα συνέβη στο 73΄.

Εκτός της αστοχίας, όμως, οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι στο 85΄, όταν ο Μάρτινς σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο Έριτς «απογειώθηκε» και βρήκε την μπάλα που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, για να χτυπήσει εκτός γραμμής στη συνέχεια.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η καρφωτή κεφαλιά του Καρντόσο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι και κάπως έτσι χάθηκε η νίκη για τον Ολυμπιακό, που έφτασε στους 7 βαθμούς αφήνοντας την Αστάνα στους 2.



Διαβάστε επίσης