-->
18.04.2024

Μπαϊντεν: Η ισχυρή Ελλάδα, κρίσιμη για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια των ΗΠΑ

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε σήμερα ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπαϊντεν μιλώντας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Concordia στην Αθήνα.

Ο Τζο Μπαϊντεν ανέφερε πως τόσο εκείνος όσο και ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήταν της άποψης πως η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους για να ανακάμψει. Συγκεκριμένα, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος Ομπάμα εργάστηκαν σκληρά για να πείσουν την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα στην οικονομική κρίση και υπογράμμισε ότι είναι υπέρ της οικονομικής ανόρθωσης της Ελλάδας και αυτό επιβάλλει παραγραφή του χρέους.

«Ως Αντιπρόεδρος αναγνώρισα ότι μια ισχυρή Ελλάδα, αγκυροβολημένη στην Ευρώπη, είναι κρίσιμη για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια της χώρας μου, των ΗΠΑ», ανέφερε σχετικά.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως η συντριπτική πλειοψηφία των δυο κομμάτων στέκονται δίπλα στην Ελλάδα αλλά και το ΝΑΤΟ. «Αν δεν πολεμήσουμε για τις αξίες μας δεν θα το κάνει κανείς άλλος», δήλωσε και τόνισε ότι η υπεράσπιση των ελεύθερων κρατών της γηραιάς ηπείρου ήταν πάντα προς το συμφέρον των ΗΠΑ.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι δημοκρατίες είναι το καλύτερο στοίχημα για την ασφάλεια, προσθέτοντας πως απαιτείται οικονομική ανάπτυξη για να ευδοκιμήσουν. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιτυχία της ΕΕ είναι σημαντική», είπε ο 47ος Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και προσέθεσε πως «το δόγμα Τρούμαν εξακολουθεί να ισχύει»,

Σε μια τοποθέτηση γεμάτη ελληνικές αναφορές ο Τζο Μπαϊντεν είπε πως ο ελληνικός λαός έχει διαμορφώσει τη συνείδηση του. «Οι Έλληνες είναι επικίνδυνοι, τους σέρνεις στην καρδιά στους και στη συνέχεια την κατακτούν», είπε ενδεικτικά.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερωτήσεις χαρακτήρισε την υπερθέρμανση του πλανήτη ως τη μεγαλύτερη απειλή, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση Τράμπ, η οποία έβγαλε τις ΗΠΑ από τη συνθήκη των Παρισίων για το Κλίμα.



Διαβάστε επίσης