-->
18.04.2024

Νέα στοιχεία για το «συμβόλαιο θανάτου» του Μακρή – Ο παράνομος τζόγος, τα έργα και οι ημέρες της Μυκόνου και ο υπερβολικός πλούτος (εικόνες & video)

Νέα στοιχεία προκύπτουν ώρα με την ώρα για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή στο Πανόραμα Βούλας. Οι αστυνομικές αρχές ψάχνουν το «σκοτεινό» παρελθόν του 46χρονου, τόσο εδώ στην Ελλάδα όσο και στην Αυστραλία.

Κι ενώ τις πρώτες ημέρες όλοι πίστευαν ότι η δολοφονία του μπορεί να σχετίζεται με νονούς της νύχτας και να συνδέεται με τον κύκλο αίματος που έχει ανοίξει εδώ και χρόνια, ήρθε μια άλλη συνταρακτική αποκάλυψη να αλλάξει τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία ερευνά αν πίσω από το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Μακρή κρύβονται παιχνίδια πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε παράνομο διαδικτυακό στοίχημα. Ο δολοφονηθείς μάλιστα φέρεται να είναι και ιδιοκτήτης τέτοιας εταιρείας με έδρα σε πόλη του εξωτερικού. Ερευνούν αν ο Μακρής είχε αθετήσει κάποια συμφωνία ή αν χρωστούσε πολλά χρήματα.

Ψάχνουν λογαριασμούς και κινήσεις που έκανε ο Μακρής ώστε να διαπιστώσουν αν τζόγαρε μεγάλα χρηματικά ποσά, πολλών φανατικών παικτών από την Αττική αλλά και την Μύκονο, σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα παράνομου στοιχήματος, η οποία έχει έδρα σε χώρα του εξωτερικού, πιθανότατα στην Ασία. Αν συμβαίνει αυτό τότε μπορεί να έπαιξε πολλά χρήματα, να τα έχασε και να μην μπορούσε να τα αντικαταστήσει. Ενδεχομένως να ξεκίνησαν οι απειλές που τελικά οδήγησαν στην εκτέλεσή του στη Βούλα.

Όπως αναφέρουν πηγές από άτομα που είχαν επαφές και σχέσεις με τον Αυστραλό, ο υπερβολικός πλούτος και η πολυτελή ζωή του η οποία ήταν εμφανέστατη από τις εξόδους και τις διακοπές του, μέχρι και τα πανάκριβα sport αυτοκίνητα με τα οποία κυκλοφορούσε, δεν ήταν από την επαγγελματική του δραστηριότητα στην εταιρεία ιδιωτικής ασφαλείας αλλά από τον παράνομο τζόγο με στοιχήματα!

Ο Μακρής κυρίως έπαιζε αγώνες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με τεράστιες αποδόσεις (σύμφωνα με τις πηγές υπήρχαν εγγυήσεις ότι ήταν στημένοι αγώνες) και φυσικά τα ποσά από τα στοιχήματα πολλαπλασιάζονταν.

Οι σχέσεις του με τον δολοφονημένο αστυνομικό 

Τις σχέσεις που φημολογείται πως είχε ο Γιάννης Μακρής και με τον επίσης δολοφονημένο πρώην ΕΚΑΜιτη Σπύρο Παπαχρήστο ερευνούν πλέον οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Ο Σπύρος Παπαχρήστος είχε δολοφονηθεί από αγνώστους την Πρωτομαγιά, έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Νωρίτερα είχε γευματίσει στο ίδιο κατάστημα με γνωστό επιχειρηματία της Μυκόνου, όπου είχαν συζητήσει για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο «νησί των ανέμων».

Η διασύνδεση με τον Παπαχρήστου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Μακρής μέσω της εταιρείας του, σχεδίαζε εκείνη την εποχή την επέκταση του στην “χρυσοφόρα” νύχτα της Μυκόνου, χρησιμοποιώντας ως “άρμα” τις πολλές και υψηλές διασυνδέσεις που είχε – και όχι μόνο εκεί –  ο δολοφονημένος πρώην αστυνομικός Σπύρος Παπαχρήστου.

Ίσως λοιπόν μετά την εκτέλεση του Παπαχρήστου ο Γιάννης Μακρής να κατάφερε να βρει την άκρη να χωθεί στα “χρυσοστολισμένα” σοκάκια της Μυκόνου, με αποτέλεσμα να υπογράφει σε βάρος του “συμβόλαιο θανάτου.”

To βίντεο της δολοφονίας του 

Το οπτικό υλικό από τη δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βούλα, το οποίο κατέγραψε κάμερα ασφαλείας υψηλής ευκρίνειας, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή» και ο δημοσιογράφος Γ. Σουλιωτης.

Όπως προκύπτει από το βίντεο η ένοπλη επίθεση την περασμένη Τετάρτη έγινε τη στιγμή που ο 46χρονος βγήκε από το σπίτι του και επιβιβάστηκε στο μαύρο Smart που ήταν παρκαρισμένο απ’ έξω. Είχε μόλις καθίσει στη θέση του οδηγού όταν ο δολοφόνος πλησίασε –τρέχοντας– το παράθυρο του συνοδηγού και άρχισε να πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τον άτυχο άνδρα. Ο δολοφόνος είχε καλύψει το πρόσωπό του με μαύρο καπέλο τζόκεϊ, φορούσε ένα δίχρωμο σπορ μπουφάν, καθώς επίσης μαύρο παντελόνι και παπούτσια. Προκύπτει ακόμα ότι ο δράστης χρησιμοποίησε πιστόλι με σιγαστήρα, ώστε η επίθεση εναντίον του 46χρονου να μη γίνει άμεσα αντιληπτή από περίοικους.


Η σκηνή του φόνου διήρκεσε μόλις 5 δευτερόλεπτα. Ο Μακρής αμέσως μόλις δέχθηκε τους πρώτους πυροβολισμούς βγήκε από το Smart και προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας. Ωστόσο, εκείνος τον ακολούθησε και από απόσταση σχεδόν μισού μέτρου συνέχισε να τον πυροβολεί. Ο Γ. Μακρής δεν πρόλαβε να κάνει περισσότερα από 3 -4 βήματα, πριν πέσει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, όπου κατέληξε.

Τι φοβόταν ο μεγάλος γιός του

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Daily Mail Australia ο έφηβος γιος του Γιάννη Μακρή που ζει στην Αυστραλία, φοβήθηκε να ταξιδέψει το σαββατοκύριακο για την κηδεία του πατέρα του.

Όπως επεσήμανε η πηγή, «φοβήθηκε τόσο πολύ να πάει στην Αθήνα και δεν χρησιμοποιεί το όνομα του πατέρα του».

Ωστόσο, θα αποτίσει τον δικό του φόρο τιμής τον πατέρα του αργότερα αυτήν την εβδομάδα, οπότε και η σορός του 46χρονου επιχειρηματία θα μεταφερθεί στην Αυστραλία για την ταφή.

Το αβέβαιο μέλλον και οι σκέψεις να μετακομίσει στην Αυστραλία

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του «διαβόητου ανθρώπου του υποκόσμου» – όπως τον χαρακτηρίζει το σύνολο των αυστραλιανών μέσων ενημέρωση – άφησε τη σύζυγό του, την Ελληνοουκρανή πρώην Playmate, Βικτώρια Καρύδα, να ζει μέσα στο φόβο μαζί με τα δύο παιδιά τους, Αλεξάνδρα και Αχιλλέα.

Μάλιστα, η Daily Mail Australia, επικαλούμενη τα «Νέα», επισημαίνει ότι το μοντέλο κρυβόταν μετά τη δολοφονία του συζύγου της, έχοντας απενεργοποιήσει λογαριασμούς στα social media, ενώ πλέον σκέφτεται να μετακομίσει στην Αυστραλία.

Η ίδια, μάλιστα, φέρεται να κατέθεσε ότι δεν είχε ιδέα ότι ο σύζυγός της κινδύνευε.«Δεν φοβόταν κάτι. Δεν μας είχε πει τίποτα για απειλές. Κάναμε μια ήσυχη ζωή», φέρεται να είπε στην αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Τόγκος, ο οποίος είχε σχεδιάσει το νυφικό της Βικτώριας Καρύδα, δήλωσε στην Sydney Morning Herald ότι το ζευγάρι ήταν πολύ αγαπημένο και πως ο ίδιος εκτιμά ότι το μοντέλο δεν είχε ιδέα για το εγκληματικό παρελθόν του συζύγου της.

«Ακόμη κι αν ο σύζυγός της είχε οποιουδήποτε είδους άλλη δουλειά, δεν πιστεύω ότι ήξερα κάτι γιατί ζούσε στον δικό της κόσμο, σε ένα σύννεφο. Οταν είσαι ερωτευμένος τα βλέπεις όλα αλλιώς, όμορφα. Δεν πιστεύω ότι ξέρει κάτι», δήλωσε ο σχεδιαστής.

«Είμαι πολύ λυπημένος, είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για εκείνη, έχει δύό παιδιά, είναι πολύ δύσκολο», πρόσθεσε ο Τόγκος.

Η κηδεία του Γιάννη Μακρή, όπως και η δολοφονία του, βρέθηκε στα πρώτα θέματα των αυστραλιανών ενημέρωσης. Η Sydney Morning Herald, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την ατμόσφαιρα στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στη Βούλα.

Κανείς δεν μιλούσε. Αντ’ αυτού ο θρήνος της Βικτώριας Καρύδα που αντηχούσε σε όλη την τελετή. Ντυμένη στα ολόμαυρα, με μαύρα μποτάκια Louis Vuitton φαινόταν να υπομένει στωικά ό,τι συνέβαινε, κρατώντας το μικρό γιο της στην αγκαλιά της, ακουμπούσε το κεφάλι της στο δικό του, απομακρύνοντας το πρόσωπό της από τον συγκεντρωμένο κόσμο στην εκκλησία.

Δύο φορές, όταν το φέρετρο ήταν ανοιχτό, όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, η Καρύδα μιλούσε χαμηλόφωνα, χάιδευε και φιλούσε τον νεκρό σύζυγό της. Τα παιδιά της κάθονταν δίπλα της και φαίνονταν να έχουν αντιληθφεί ελάχιστα τι σήμαινε το ακίνητο σώμα του πατέρα τους μπροστά τους. Σε κάποια στιγμή ο μικρός Αχιλλέας, με την παιδική του αθωώοτητα άρχισε να τρέχει γύρω από το φέρετρο και να σκουντά το σώμα του πατέρα του φωνάζοντάς του να ξυπνήσει.

Όταν για πρώτη φορά άνοιξε το φέρετρο, 40 λεπτά πριν ξεκινήσει η τελετή, η μητέρα του Μακρή αγκάλιασε το σώμα του γιου της, φωνάζοντας: Το αγόρι μου, το παιδί μου.



Διαβάστε επίσης