-->
29.03.2024

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Λευκό Πύργο

Δεν έχουν τέλος οι διαμαρτυρίες των πολιτών κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Σήμερα στις 8 το βράδυ, πολίτες, φορείς και σωματεία δίνουν «ραντεβού» έξω από τον Λευκό Πύργο προκειμένου να φωνάξουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Την πρωτοβουλία για το σημερινό συλλαλητήριο ανέλαβαν η Ακομμάτιστη Αυτοοργάνωση Ελλήνων Πατριωτών και η Ομοσπονδία Πατριωτικών και Ορθόδοξων Σωματείων. Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου αναφέρουν στη σχετική αφίσα ότι «Η σιωπή είναι συνενοχή, η Μακεδονία είναι Ελλάδα». Μετά το συλλαλητήριο αναμένεται να ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Βούλιαξε» η Βεργίνα

Στο τελευταίο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Βεργίνα εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, κρατώντας ελληνικές σημαίες, αλλά και σημαίες της Βεργίνας και διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσε μεταξύ αλλών και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Oι διοργανωτές έδωσαν ραντεβού για νέο συλλαλητήριο στις 30 Ιουλίου, αυτή τη φορά στην Αλεξάνδρεια.



Διαβάστε επίσης