-->
26.04.2024

Νίκησε τον ΟΦΗ, αλλά έχασε τον Σεμέδο ενόψει ΑΕΚ ο Ολυμπιακός

Χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τον ΟΦΗ στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», αλλά έχασε με κόκκινη κάρτα τον Σεμέδο, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Η απουσία του Ποντένσε δεν επηρέασε σημαντικά τους «ερυθρόλευκους», που φάνηκε να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στο ματς με την Ένωση. Έστω κι έτσι, όμως, βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Καμαρά και να διατηρήσουν την πρωτοπορία στην βαθμολογία, άσχετα με το τι θα κάνει σήμερα ο ΠΑΟΚ στην Λαμία, αλλά και το αήττητο που έχουν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ήταν ιδιαίτερα καλός στο πρώτο ημίχρονο και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ελάχιστες, όμως οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ελ Αραμπί έκλεψε την μπάλα από τον Γιαννούλη από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στην περιοχή στον Καμαρά, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε τον Σωτηρίου.

Στο δεύτερο 45λεπτο ένα κακό γύρισμα στο 51΄ του Κουτρουμπή προς τον τερματοφύλακά του, παρά λίγο να σημειώσει αυτογκόλ, αλλά τελικά η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά και πίεσε στο διάστημα αυτό, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες και να σκοράρει, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ήταν πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 78΄, όταν από σέντρα του Τσιμίκα και άστοχη έξοδο του Σωτηρίου ο Μπα με κοντινή προβολή σε κενή εστία έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 83΄ μακρινό σουτ του Λοβέρα εξουδετέρωσε ο Σωτηρίου, όπως και στο 85΄ σε πλασέ του Ελ Αραμπί.

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Σεμέδο του Ολυμπιακού δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Τσαγκαράκη, όταν επιδίωξε να πάρει την μπάλα από ένα ball boy χωρίς να τα καταφέρει. Η αντίδρασή του ήταν άσχημη (πέταξε κάτω το παιδί), του ζήτησε το λόγο ο Φερέιρα και προς στιγμή η κατάσταση ξέφυγε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σεμέδο χάνει έτσι το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ.



Διαβάστε επίσης