-->
29.03.2024

ΝΔ: Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει, ας παραιτηθεί – Όχι σε 4ο μνημόνιο!

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας με αιχμή τη β’ αξιολόγηση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει, ας παραιτηθεί» είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Πρόσθεσε πάντως «από την παρούσα Βουλή δεν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση».

Τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν απέκλεισε η κυβέρνηση «να βάλει την υπογραφή της σε ένα τέταρτο μνημόνιο όπως υπέγραψε και το τρίτο μνημόνιο».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επί 14 μήνες έλεγε ότι κλείνει την πρώτη αξιολόγηση, παρίστανε ότι κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις και κατέληξε στον κόφτη και στο υπερταμείο.

Η ΝΔ, ξεκαθάρισε, επιθυμεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί να προωθήσει τις απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις.

Με αφορμή το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κούβα, μετά τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, ο κ. Κικίλιας σχολίασε πως σε μία κρίσιμη φάση, ο κ. Τσίπρας είναι απών. «Πουλάει στο εσωτερικό του κοινό δήθεν αριστεροσύνη, με το ταξίδι στη Κούβα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Παράγοντας αστάθειας ο Ερντογάν»

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «παράγοντα αστάθειας στην περιοχή», ο οποίος προκαλεί και δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

«Είμαστε σταθερά στη γραμμή ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να παρέμβει άμεσα προς την Άγκυρα» πρόσθεσε.



Διαβάστε επίσης