-->
18.04.2024

Νουτέρτε: Να πάει στο διάολο ο Ομπάμα, παίρνω όπλα από Κίνα και Ρωσία

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να «πάει στο διάολο», δήλωσε ο ηγέτης των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Νουτέρτε, διαμηνύοντας ότι αναμορφώνει την εξωτερική πολιτική του και «τα σπάει» με την Αμερική.

Ο κ. Ντουτέρτε κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι αρνήθηκε να προμηθεύσει με ορισμένους πυραύλους τη Μανίλα, όμως τόνισε ότι πλέον δεν τον ενδιαφέρει, καθώς η Ρωσία και η Κίνα είναι διατεθειμένες να προσφέρουν τα όπλα που χρειάζονται οι Φιλιππίνες.
«Θα τα σπάσω με την Αμερική», δήλωσε ο κ. Νουτέρτε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, χωρίς όμως να εξηγήσει τι εννοεί.

Οι δηλώσεις τους φιλιππινέζου ηγέτη ρίχνουν νέο λάδι στη φωτιά των σχέσεων ανάμεσα στη Μανίλα και την Ουάσιγκτον, λίγες εβδομάδες αφότου αποκάλεσε τον κ. Ομπάμα «γιο πόρνης», για να ανασκευάσει στη συνέχεια.

Μετά την εκλογή του στις αρχές του καλοκαιριού, ο κ. Νουτέρτε έχει προκαλέσει αίσθηση στη διεθνή κοινότητα, κυρίως με την εκστρατεία βίας που έχει εξαπολύσει εναντίον διακινητών και χρηστών ναρκωτικών.

Περίπου 3.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε περίπου τέσσερις μήνες, εκ των οποίων οι 1.800 σκοτώθηκαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, εγείροντας φόβους για παρακρατικές δολοφονίες.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Νουτέρτε δήλωσε ότι θα ήθελε να σφάξει τρία εκατομμύρια ανθρώπους στο πλαίσιο του αγώνα του κατά της εγκληματικότητας και παρομοίασε τον εαυτό του με τον Χίτλερ, σύγκριση την οποία απαρνήθηκε στη συνέχεια.



Διαβάστε επίσης