-->
29.03.2024

Ξεκίνησε το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ξεκίνησε το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το προγραμματικό και πολιτικό Συνέδριο ανοίγει με τις ομιλίες των επικεφαλής (ή εκπροσώπων) των κομμάτων και κινήσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Θα μιλήσουν η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών Γιάννης Τούντας και ο Προέδρος της ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας.

Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, και τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των ξένων αντιπροσωπειών.

Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, και τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των ξένων αντιπροσωπειών.

Γεννηματά: Τίποτα δεν μας σταματά

Η Φώφη Γεννηματά, ξεκινώντας την ομιλία της σημείωσε: «Σας ευχαριστώ όλους και όλες για την παρουσία σας παρά τις αντίξοες συνθήκες»

«Τιποτα δεν μας σταματά από τη θέληση μας να αναγεννήσουμε την παράταξη να την κάνουμε και πάλι μεγάλη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στο πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη τόνισε «μας τιμά η παρουσία σας κύριε πρόεδρε».

«Είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι», συνέχισε: «Περάσαμε από 40 κύμματα αλλά τα καταφέρουμε. Δίνουμε σήμερα ένα ηχηρό μήνυμα. Η ΔΗΣΥ είναι εδώ. Είμαστε δυνατοί. Εδώ σήμερα χτυπάει η καρδιά της δημοκρατικής Ελλάδας».

Έχουμε ανοιχτό μέτωπο με τον λαϊκισμό

«Ξεκαθαρίζουμε την ταυτότητα μας και διαμορφώνουμε το νέο μας στίγμα» τόνισε η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. προσθέτοντας: «Η ελληνική κονωνία κουράστηκε από τη μιζέρια.

«Ποια είναι η ταυτότητα μας; Είμαστε θεματοφύλακες της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Είμαστε περήφανοι για την παράταξη μας. Ποτέ δεν δίχασε», πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά.

«Έχουμε ανοιχτά μέτωπα με το λαϊκισμό και τον ευρωσκεπτικισμό. Διαμορφώνουμε τον αυτοδύναμο χώρο της Κεντροαριστεράς», τόνισε η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ.

«Αρκετά με τις πολιτικές λιτότητας, διαμορφώνουμε μια νέα ατζέντα για την Ευρώπη», υπογράμμισε ακόμα η Φώφη Γεννηματά συμπληρώνοντας: «Είμαστε μία παράταξη προοδευτική και μεταρρυθμιστική».

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε στο τρίπτυχο «Ανάπτυξη – Απασχόληση – Αλληλεγγύη» που έχει στόχο «να μικρύνουμε τις ανισότητες».

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή η κοινωνική δικαιοσύνη», δήλωσε από το βήμα του Συνεδρίου.

Απευθυνόμαστε στη μεσαία τάξη

«Απευθυνόμαστε στα εκατομμύρια των Ελλήνων που αγνοούνται από την κυβέρνηση. Στη μεσαία τάξη. Στους οικονομικά ασθενείς που χρειάζονται την έμπρακτη αλληλεγγύη», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

«Δεν υπήρξαμε ποτέ υπηρέτες των ελίτ. Να μπούμε στα σπίτια των απλών ανθρώπων» είπε θέτοντας το νέο στόχο της ΔΗ.ΣΥ.
Παράλληλα, έκανε άνοιγμα λέγοντας πως στόχο της ΔΗ.ΣΥ είναι να «συναντηθούμε με όσους παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο».

«Χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό σοκ» που θα προέλθει από «προσέλκυση ξένων και εγχώριων κεφαλαίων και επενδυτών», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά.

Ο Τσίπρας ευτέλισε την Αριστερά

«Ο κ. Τσίπρας εκμεταλεύτηκε την κρίση, ευτέλισε την αριστερά και πρόδωσε τους πολίτες» είπε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας για πρόταση «δήθεν προοδευτικής συνεργασίας».

Η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ μίλησε επίσης για «Επίδειξη κυνισμού από ένα πρωθυπουργό που αλυσοδένει τη χώρα».

«Ας μη ματαιοπονεί. Θα ηττηθούν στις εκλογές», τόνισε εμφατικά.

Η λύση για τη χώρα περνά μέσα από τις εκλογές

«Η λύση για τη χώρα περνά μέσα από τις εκλογές τις οποίες δεν μπορούμε να προκαλέσουμε», συνέχισε η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ.

«Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης», υπογράμμισε.

Η στάση του ελληνικού λαού δεν πρέπει να είναι η ψήφιση της Νέας Δημοκρατίας και η διατήρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εφεδρεία αλλά η ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εκτίμησε.



Διαβάστε επίσης