-->
28.03.2024

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την παραίτηση Κιμούλη

Ως «Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κρίσης», χαρακτήρισε την παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη απο το ΚΠΙΣΝ η Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωσή της, η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε σχετικά με την παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη από τη θέση του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΝΔ: Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσες και καθαρές απαντήσεις

«Η παραίτηση του κ. Γ. Κιμούλη από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ είναι το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κρίσης.

Με την επιστολή του, επιβεβαίωσε όλα όσα λέγαμε το προηγούμενο διάστημα.
‘Εσωκομματικές διαπραγματεύσεις’, ‘διοικητική έκφραση κατώτερη των περιστάσεων’, ‘εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος Κόμματος’.

Και φυσικά, ‘ούτε και να συναινέσω σε διαδικασίες που μελλοντικά μπορεί να προκαλέσουν υπόνοιες αδιαφάνειας’.

Αλήθεια, τι θέλει να πει με αυτήν τη φράση ο κ. Γ. Κιμούλης; Τι ζητήματα διαφάνειας προκύπτουν; Σε τι έπρεπε να συναινέσει και δεν το έκανε;

Η Κυβέρνηση οφείλει εκτός από τη συγγνώμη της για τη νέα κρίση που προκαλεί με τις δικές της επιλογές στο χώρο του Πολιτισμού και της Παιδείας, να δώσει άμεσες και καθαρές απαντήσεις.

Ο Έλληνας φορολογούμενος απαιτεί διαφάνεια και λογοδοσία. Περιμένουμε».
ΠΑΣΟΚ: Ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί και τα μεγάλα θέματα του πολιτισμού

Από τον Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Κιμούλη από την θέση του προέδρου στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος περιέχει σαφείς αιχμές.
Αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί και τα μεγάλα θέματα του πολιτισμού.

Προφανώς, μας ενδιαφέρει η με υποδειγματικό τρόπο λειτουργία του ΚΠΙΣΝ προς όφελος των πολιτών όπως και η σωστή λειτουργία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Στο θέμα της διαφάνειας δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση.

Οι αρμόδιοι υπουργοί, πρέπει να απαντήσουν με σαφήνεια στις κατηγορίες- καταγγελίες».

ΠΟΤΑΜΙ: «Μπάχαλο»

Το ΠΟΤΑΜΙ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όταν οι επιλογές για σημαντικές διευθυντικές θέσεις γίνονται με κριτήρια μη αξιοκρατικά αλλά κομματικά ή πρωθυπουργικής παρέας, το αποτέλεσμα είναι το μπάχαλο. Μερικές φορές αυτό καλύπτεται, γιατί τα συμφέροντα μετράνε περισσότερο.

Κάποιες φορές το μείγμα των ανθρώπων είναι τέτοιο που δεν μπορούν να κρατηθούν ούτε τα προσχήματα.

Το μεγαλύτερο έργο πολιτισμού της χώρας, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έχοντας περάσει στα χέρια του βαριά νοσούντος ελληνικού δημοσίου, με τα αρρωστημένα εσωκομματικά μαγειρέματα καθρεφτίζει με τον πλέον καθαρό τρόπο την ανεπάρκεια, τον κακό επαρχιωτισμό, την παλαιοκομματική νοοτροπία και τον άθλιο παραγοντισμό της αριστερής, με ακροδεξιά συμπληρώματα, κυβέρνησης.

Έκκληση προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκμεταλλευτείτε τις ασφαλιστικές δικλείδες του συμβολαίου που έχετε υπογράψει με το δημόσιο.
Μην τους αφήνετε ελεύθερους, θα τα καταστρέψουν όλα».

 



Διαβάστε επίσης