-->
18.04.2024

Εικόνες από το κρησφύγετο που κρατούσαν τον Λεμπιδάκη – Ποιοι είναι οι απαγωγείς

Εδώ και πάνω από τρεις μήνες είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κάποιους από τους δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη, ο οποίος απελευθερώθηκε σήμερα το πρωί μετά από έφοδο της ΕΛΑΣ σε μάντρα αυτοκινήτων, όπου κρατείτο, έξω από το Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 30 Μαρτίου 2017, ημερομηνία απαγωγής του 53χρονου επιχειρηματία, οι δράστες είχαν αλλάξει τουλάχιστον πέντε κρησφύγετα.

Το τελευταίο ήταν στην εγκαταλελειμμένη μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, περίπου 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου, όπου έγινε σήμερα η αιφνιδιαστική επιχείρηση της Αστυνομίας. Οι απαγωγείς είχαν δέσει τον Μ. Λεμπιδάκη με αλυσίδα από το πόδι και ένας εξ αυτών τον επιτηρούσε.

Το νήμα της υπόθεσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο, σε έλεγχο που είχε γίνει στην Κρήτη, σε τρία άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε κανένας κινητό τηλέφωνο και ότι τα είχαν πετάξει νωρίτερα. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες στους αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς οι απαγωγείς επικοινωνούσαν με την οικογένεια μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως, στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν.

Τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας στην Κρήτη συνέδραμαν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που μετέβησαν στο νησί. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε τίποτα. Έτσι αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση ώσπου να λήξει η απαγωγή, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ύστερα από έρευνες και παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί κατάφεραν χθες να εντοπίσουν το κρησφύγετο, όπου κρατείτο ο επιχειρηματίας, και χθες το μεσημέρι οργανώθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωσή του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 8 το πρωί.

Όπως λένε αστυνομικοί, η υπόθεση είχε αίσιο τέλος, δεν καταβλήθηκαν λύτρα, ο επιχειρηματίας είναι καλά στην υγεία του και ο βασικός πυρήνας των δραστών είναι στα χέρια των Αρχών. «Ήταν μια απρόσμενα ευκολότερη απ’ ό,τι υπολογίζαμε επιχείρηση» δήλωσε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση και απελευθερώθηκε ο επιχειρηματίας χωρίς να πάθει το παραμικρό.

Η παλιά μάντρα αυτοκινήτων 

Οι απαγωγείς είχαν στήσει το κρησφύγετό τους σε χώρο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον πολυσύχναστο ΒΟΑΚ.

Το flashnews.gr δημοσιεύει τις πρώτες εικόνες από το κρησφύγετο στο οποίο οι απαγωγείς κρατούσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, πίσω από μια μάντρα αυτοκινήτων, σε ένα σκραπ οχημάτων, στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Χανίων – Ρεθύμνης.

Ποια είναι τα 15 άτομα που εμπλέκονται στην απαγωγή Λεμπιδάκη

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, 15 άτομα, εκ των οποίων τα 8 έχουν  συλληφθεί, εμπλέκονται στην απαγωγή.  Ανάμεσα τους, σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτομο κρητικής καταγωγής, που είχε εμπλοκή και στην απαγωγή του εφοπλιστή  Περικλή Παναγόπουλου, το 2009 στην Αθήνα.  Μεταξύ των απαγωγέων είναι ένας ποινικός που έχει κατηγορηθεί για βομβιστικές επιθέσεις, ένα ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου, δύο καταστηματάρχες στο Ρέθυμνο, ένας 23χρονος κατηγορούμενος για πυροβολισμούς σε βάρος μίας γυναίκας, ένας ιδιοκτήτης γεωργικής μονάδας κοντά στα Σφακιά, ένας ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων. Ολοι οι συλληφθέντες είναι ντόπιοι, εκτός από έναν που είναι από τη Θεσσαλονίκη, υπήκοος FYROM, και φέρεται ότι είναι αυτός που φύλαγε το θύμα της απαγωγής.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένα ανήλικο κορίτσι, κόρη ενός από τους απαγωγείς. Το κορίτσι, άτομο υπεράνω υποψίας, φαίνεται ότι είχε ρόλο στην απαγωγή, βοηθώντας στις επικοινωνίες.

Κάποιοι από τους εμπλεκόμενους έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές ενώ συνεργοί φέρονται να κινούνται στο περιβάλλον του Λεμπιδάκη. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ανάμιξη ατόμων από την φυλακή.

Στην επιχείρηση αρχικά συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της μάντρας και ένα άτομο που ήταν ο φρουρός στο κρησφύγετο των απαγωγέων.

Σε εξέλιξη είναι ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Κρήτη αλλά και στην Αθήνα για τη σύλληψη των υπόλοιπων απαγωγέων.



Διαβάστε επίσης