-->
18.04.2024

Οι 70 «υπεράνθρωποι» της φημισμένης Σπετσνάζ σκιά του Πούτιν στην Ελλάδα

Στο πλέγμα ασφαλείας που στήθηκε για την προστασία του Βλάντιμιρ Πούτιν, δεν θα συμμετείχαν μόνο Ελληνες αστυνομικοί αλλά και άνδρες των ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων. Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας έγινε κατά κύριο λόγο από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Toν Βλαντιμίρ Πούτιν θα συνοδεύουν 70 κομάντο της Προεδρικής Φρουράς της Ρωσίας με μαύρα κοστούμια. Πρόκειται για άνδρες που έχουν εκπαιδευτεί στην ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων, δηλαδή στη φημισμένη Σπετσνάζ, τα μέλη της οποίας ο αστικός μύθος περιγράφει ως «υπερανθρώπους».

Ο όρος Σπετσναζ είναι ένας γενικός όρος για τις ειδικές δυνάμεις στα ρωσικά και χρησιμοποιείται σε πολλά μετα-σοβιετικά κράτη. Ιστορικά, ο όρος αναφέρεται σε ειδικές στρατιωτικές μονάδες που ελέγχονται από τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, GRU (Spetsnaz GRU). Περιγράφει επίσης τις μονάδες ειδικών αποστολών ή μονάδες άλλων υπουργείων (όπως το Υπουργείο έρευνας και διάσωσης) σε μετα-σοβιετικές χώρες.

Ωστόσο, καθώς ο όρος Spetsnaz είναι ρώσικης προέλευσης συνήθως συνδέεται με τις ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας, αν και άλλα μετα-σοβιετικά κράτη συχνά αναφέρονται στις ειδικές δυνάμεις τους με τον ίδιο όρο, έχοντας κληρονομήσει ειδικές μονάδες απο τις πλέον διαλυμένες Σοβιετικές υπηρεσίες ασφαλείας.

 



Διαβάστε επίσης