-->
14.05.2024

Ολάντ: Οι υπερβολές του Τραμπ σου προκαλούν εμετό…

Δριμεία επίθεση εναντίον του ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με τον γάλλο ηγέτη να σημειώνει πως οι «υπερβολές» του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών αρκούν για να σε οδηγήσουν στα πρόθυρα εμετού.

trump«Οι υπερβολές του σου προκαλούν διάθεση για εμετό», δήλωσε ο κ. Ολάντ σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος συγκεκριμένα στα πρόσφατα υποτιμητικά σχόλια του κ. Τραμπ για τους γονείς ενός αμερικανού μουσουλμάνου στρατιώτη που σκοτώθηκε στον πόλεμο του Ιράκ στην προσπάθειά του να σώσει συναδέλφους του.

Σε μία ξεκάθαρη τοποθέτηση για τις αμερικανικές εκλογές, ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να προσβάλεις τη μνήμη ενός στρατιώτη που έχει πέσει στο πεδίο της μάχης.

Ο γάλλος πρόεδρος επιτέθηκε και τις πολιτικές θέσεις του κ. Τραμπ, αναφέροντας ότι ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρατηρείται μία τάση προς τον «αυταρχισμό».

Τόνισε δε ότι σε περίπτωση που στις κάλπες του Νοεμβρίου οι αμερικανοί ψηφοφόροι εκλέξουν τον κ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η επιλογή τους θα έχει συνέπειες που θα υπερβαίνουν τα σύνορα των ΗΠΑ, καθώς οι αμερικανικές εκλογές έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο.

Μιλώντας νωρίτερα στην Ουάσιγκτον, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο «ακατάλληλο» για το Οβάλ Γραφείο και παντελώς ανέτοιμο να αναλάβει τα καθήκοντα που συνοδεύουν την προεδρία.

Κάλεσε δε στελέχη των Ρεπουμπλικάνων επικρίνουν τις πολιτικές Τραμπ να αποσύρουν τη στήριξή τους στον υποψήφιο του κόμματος.



Διαβάστε επίσης