-->
19.04.2024

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών λέει ότι «ο Βαρουφάκης έχει χάσει το μυαλό του»

Ο George Osborne, ο υπουργός οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας προχώρησε σήμερα στη διατύπωση μίας φράσης που προξένησε έκπληξη αναφερόμενος στον αρμόδιο για θέματα οικονομικών του εργατικού κόμματος John McDonnell.

Συγκεκριμένα μιλώντας στη Βουλή των κοινοτήτων ο ΥΠΟΙΚ της Αγγλίας σημείωσε «Σήμερα αναφέρει (… ο κύριος John McDonnell) πως θα περιοδεύσει στη χώρα με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, κύριο Βαρουφάκη για να διδάξουν οικονομικά. Το μοναδικό πράγμα όμως που έχουν κοινό οι δυο τους είναι πως αμφότεροι έχουν χάσει τα μυαλά τους (* lose their marbles)».

Όπως σημειώνει η ηλεκτρονική έκδοση της Independent η οποία φιλοξενεί και το περιστατικό η συγκεκριμένη φράση του George Osborne αποτελεί από τη μία μομφή για τον John McDonnell και από την άλλη κριτική απέναντι στην ελληνική καταγωγή του Γιάνη Βαρουφάκη συνδέοντας με τη λέξη marble, μάρμαρο τις ελληνικές απαιτήσεις για επιστροφή των Ελγείνιων Μαρμάρων.

Όπως είναι φυσικό ο πρώην έλληνας ΥΠΟΙΚ απάντησε στη συγκεκριμένη τοποθέτηση του βρετανού ΥΠΟΙΚ με σχετική ανάρτησή του στο twitter στην οποία και αναφέρει: «Προς ενημέρωσή σου George, ποτέ δεν χάσαμε τα μάρμαρα … εκλάπησαν!».



Διαβάστε επίσης