-->
29.03.2024

Ο Γιάνης δεν παραδίνεται…

Ακόμη ένα παρασκήνιο για τη νύχτα της 5ης Ιουλίου. Νέες αποκαλύψεις για τη βραδιά του δημοψηφίσμοτος από το Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε συνεντευξή του στο γαλλικό περιοδικό L’ Obs, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δεν ήταν αυτό που περίμενε ο πρωθυπουργός και εξιστορεί έναν διάλογο μεταξύ του ίδιου και του κ. Τσίπρα:

«Είναι ώρα να παραδοθούμε».

 Του απάντησα: «Όχι εγώ»

« Μιλήσαμε φιλικά και γεμάτοι θλίψη.Πίστευε ότι η Ελλάδα θα καταστρεφόταν αν επιμέναμε. Δεν συμφώνησα μαζί του και έφυγα.»

Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε πως το αποτέλεσμα ήταν μεγαλειώδες, αλλά κατά τον ίδιο «ήταν γραμμένο στο πρόσωπο του Αλέξη ότι δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε».

Οι Podemos υπέστησαν μεγάλη ζημιά, λογω ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ήταν ο λόγος που η Ευρώπη στράφηκε κατά στην αριστερά στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στου Podemos, Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι υπέστησαν μεγάλη ζημιά, λόγω των όσων έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι η άνοδος των Podemos ήταν βασικός λόγος που η Ευρώπη στράφηκε ενάντια στην Αριστερά στην Ελλάδα. «Οι Γερμανοί -και άλλοι- Σοσιαλδημοκράτες έτρεμαν την επιτυχία μας. Αν πετυχαίναμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, θα κατέληγαν σαν το ΠΑΣΟΚ, στο 4%. Γι αυτό έπρεπε να μας καταστρέψουν και το έκαναν».



Διαβάστε επίσης