-->
14.05.2024

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του online πολυκαταστήματος ASOS έχασε τα τρία από τα 4 παιδιά του στη Σρι Λάνκα

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του online πολυκαταστήματος  ASOS,  Anders Holch Povlsen έχασε  τρία από τα τέσσερα παιδιά του στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Σρι Λάνκα την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών.

Ο Povlsen είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Λίγες μέρες πριν από τις δολοφονικές επιθέσεις των ισλαμιστών, ένα από τα παιδιά του, η Alma, ανέβασε μια φωτογραφία από τις διακοπές της μαζί με τα αδέλφια της Astrid, Agnes και Alfred, δίπλα σε μια πισίνα.

Δεν είναι ακόμη γνωστό ποια από τα τέσσερα παιδιά του Povlsen έχουν σκοτωθεί.

Ο 46χρονος Povlsen παντρεύτηκε την Anne Storm Pedersen, όταν η μετέπειτα σύζυγός του δούλευε στην εταιρεία Bestseller. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Δανίας και ο πατέρας του, του παραχώρησε  την κυριότητα της αλυσίδας λιανικών πωλήσεων Bestseller, όταν ήταν μόλις 28 ετών.

Οι 7 βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν τουλάχιστον 290 άτομα σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων και εκκλησίες την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών. Η Μανίσα Γκουνασεκερά, Ύπατος Αρμοστής της Σρι Λάνκα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι οκτώ Βρετανοί υπήκοοι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, αλλά η αστυνομία της Σρι Λάνκα λέει ότι μια άγνωστη μουσουλμανική ομάδα εξτρεμιστών είχε προειδοποιήσει μέρες πριν το μακελειό.



Διαβάστε επίσης