-->
29.03.2024

Ο Καμμένος μεταθέτει τους καταδρομείς – φρουρούς που επέτρεψαν το «ντου» στο Ρουβίκωνα

Στη μετάθεση των καταδρομέων της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας από το Κιλκίς, στους οποίους είχε ανατεθεί η φρούρηση του Πενταγώνου, προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την αιφνιδιαστική εισβολή 20 περίπου αντιεξουσιαστών από την κεντρική πύλη της Μεσογείων το μεσημέρι της Παρασκευής. Σημειώνεται ότι δεν έγινε καμία προσαγωγή.
Σύμφωνα με πηγές του ΥΕΘΑ, ο Πάνος Καμμένος, σε επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, έδωσε εντολή να αποδοθούν ευθύνες, και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.

Το ερώτημα που θέτουν στρατιωτικοί αναλυτές για την υπόθεση είναι τι θα μπορούσα να κάνουν οι φρουροί του Πενταγώνου, όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ότι δεν επιθυμεί αντιπαράθεση με τις αντιεξουσιαστικές ομάδες.

Υπενθυμίζουν δε με νόημα, τη δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τη σύλληψη, και τη μετέπειτα απελευθέρωση, μελών του Ρουβίκωνα για ανάλογη ενέργεια στο προαύλιο της εθνικής αντιπροσωπείας τον περασμένο Ιούλιο.

Οι αναρχικοί αιφνιδίασαν τότε τους αστυνομικούς που βρίσκονται στην πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας και έφτασαν μέχρι την είσοδο της Βουλής. Ανενόχλητοι ανέβηκαν στο περιστύλιο και άνοιξαν το πανό τους, με τους αστυνομικούς να τους παρακολουθούν αμήχανοι.

Η αστυνομία συνέλαβε αρχικά κάποια άτομα, τα οποίο όμως στην συνέχεια, μετά από συνεννόηση του προέδρου της Βουλής και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα αφέθηκαν ελεύθερα.

Ο κ. Βούτσης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «το ιδιαίτερο ζήτημα που προέκυψε από τη σύλληψη και την έναρξη μεταφοράς ορισμένων ατόμων και από την άρση αυτής της ενέργειας κατόπιν συνεννόησής μου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και βεβαίως με τον υπεύθυνο φρούραρχο της Βουλής, οφείλεται προφανώς σε εντολές που είχαν δοθεί σε αστυνομικές δυνάμεις χωρίς την οφειλόμενη προηγούμενη συνεννόηση».


Η εισβολή του Ρουβίκωνα στη στρατιωτική μονάδα που αποτελεί την εμβληματική «καρδιά» των ενόπλων δυνάμεων προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
«Η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μιας Κυβέρνησης. Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.



Διαβάστε επίσης