-->
29.03.2024

Ο Καμμένος πήρε πίσω τα περί παραίτησης για το Μακεδονικό!

Ούτε τέσσερις ώρες δεν κράτησε η επανάσταση του Πάνου Καμμένου ο οποίος στη Λάρισα έλεγε ότι θα παραιτηθεί από υπουργός αν η συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί στη βουλή των Σκοπίων. Δηλαδή με βάση την πρωϊνή δήλωση ο υπουργός Αμυνας θα έφευγε από την κυβέρνηση στις 15 Ιανουαρίου.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο μετρ της κωλοτούμπας Πάνος Καμμένος προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις από την FYROM θα ανατραπεί το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας σε ότι αφορά τη συμφωνία, ο κ. Καμμένος απάντησε διαφορετικά από το πρωί επιστρέφοντας στην πάγια θέση του για αποχώρηση από την κυβέρνηση αν έρθει η συμφωνία στην ελληνική βουλή κι όχι αν ψηφιστεί από τη βουλή της γείτονος χώρας όπως αρχικά είπε πει στη Λάρισα.

Αναφέρει συγκεκριμένα (δείτε το πρώτο βίντεο): «Χαίρομαι γι’ αυτές τις προκλήσεις, γιατί είναι ακριβώς ο χαρακτήρας της ηγεσίας της FYROM.


Οι συνεχείς αλυτρωτικές προκλητικές τους δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτούς που λέγαμε ότι δεν μπορούν να καλυφθούν με ένα μανδύα μιας συμφωνίας την οποία δεν θα τηρήσουν. Χαίρομαι, επίσης, που ο Πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής ότι αν αυτές οι προκλήσεις συνεχιστούν και αν αμφισβητείται, για παράδειγμα, η μη ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας ή οι αλυτρωτικές τους τάσεις περί δήθεν μειονότητας και συνεχίσουν τις προκλήσεις δεν θα υπάρξει συμφωνία».

Και πρόσθεσε: «Για εμένα, όπως γνωρίζετε, η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και κάλεσα και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του. Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει – και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια – μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη. Είναι δεδομένο ότι αν – ω μη γένοιτο – αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού». Συνεργάτες του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου διευκρίνιζαν ότι ο κ. Καμμένος επανέλαβε την πάγια θέση του ότι θα παραιτηθεί αν έρθει η συμφωνία στην ελληνική βουλή.

Τι έλεγε το πρωί

Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του (δείτε το δεύτερο βίντεο) προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα, υπογράμμισε πως «εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας».

«Θα φύγω από την κυβέρνηση» λέει ο Πάνος Καμμένος που περιστοιχίζεται από ανώτατους αξιωματικούς στην αίθουσα. «Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις και αυτό οδηγεί στην απαξίωση αυτής της συνθήκης. Έτσι και έτσι αυτή η συμφωνία είναι νεκρή».

Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τους γείτονες να καταλάβουν ότι «συμφέρον τους είναι να έχουν φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα” και τόνισε πως “θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Αυτό θα τους δώσει το εισιτήριο ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στο αύριο και στην ευημερία” είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας συγκεκριμένα για τις δηλώσεις από την πλευρά των Σκοπίων ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «με τις τελευταίες δηλώσεις φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις αλυτρωτικές τους βουλήσεις πράγμα που πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει ουσιαστικά στην απαξίωση της συνθήκης αυτής που έτσι κι έτσι είναι νεκρή με αυτές τις δηλώσεις που αυτοί κάνουν ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα και να πάμε με ομαλότητα».



Διαβάστε επίσης