-->
29.03.2024

Ο Μάρδας άφησε τους λαθρέμπορους πετρελαίου και «βλέπει» ανάκαμψη το 2016

Χρονιά ανάκαμψης χαρακτήρισε το 2016 ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αφού …κατατρόπωσε τους λαθρέμπορους πετρελαίου, περιφέρεται και κόβει πίτες. Έτσι χθες βρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Όπως σημείωσε στον χαιρετισμό του ετοιμάζεται ένα Ταμείο το οποίο, όπως είπε, θα ασχολείται με θέματα έρευνας και καινοτομίας και η λεγόμενη αναπτυξιακή τράπεζα, που θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και οι επιχειρήσεις της πληροφορικής.
Ο κ. Τάσος Τζήκας, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ, ανέφερε ότι ο κλάδος πρέπει να αναδειχθεί στρατηγικός για την ελληνική οικονομία.
«Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και συνεχίζουμε να περνάμε, είπε.
Ο κλάδος, όμως, είναι ζωντανός», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τα τελευταία χρόνια, σημειώνει, παρατηρήθηκε εμπλοκή πρωτοβουλιών και αρμοδιοτήτων ανάμεσα στα διάφορα υπουργεία που είχαν την ευθύνη της υλοποίησης των έργων της πληροφορικής και των παρεμβάσεων στον κλάδο.
Τέλος, δεν παράλειψε να τονίσει, ότι έχει προταθεί η δημιουργία ενός υπουργείου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
Πάγιο αίτημα του ΣΕΠΕ, τα τελευταία δύο χρόνια, είναι η θέσπιση μιας δομής παρά τω πρωθυπουργώ, η οποία θα συντονίζει τα έργα πληροφορικής και θα παρακολουθεί την υλοποίησή τους, καταλήγει ο κ. Τζήκας.



Διαβάστε επίσης