-->
29.03.2024

Ο ρόλος του Ρουμπάτη, η επιστράτευση Σκουρλέτη και… η ιστορία ενός κάδρου

vouli
Το παιχνίδι με το 2 – 2,5% 
Όλα ανοικτά είναι ακόμα και για τη μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή, παρά τα όσα περί του αντιθέτου μεταδίδονται από το Μέγαρο Μαξίμου. Τα GreekPolitiks πληροφορούνται ότι τις τελευταίες δυο ημέρες, μέσα στην αναστάτωση και τον «κόκκινο συναγερμό» λόγω των γεγονότων στην Τουρκία, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συζήτησε εκτενώς το ζήτημα της μείωσης του ορίου του 3%. Στα πλαίσια της επιχείρησης προσέγγισης και άλλων βουλευτών από άλλα κόμματα, κυρίως Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, ο Αλ. Τσίπρας φέρεται ότι ετοιμάζεται για μια ακόμα κίνηση ρελάνς. 
roumpatis
Ο ρόλος Ρουμπάτη
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος μαθαίνω ότι είναι ο Πρωθυπουργός για τον τρόπο που λειτουργεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να είπε σε συνομιλητές του ότι η Ε.Υ.Π. κινείται με υψηλό εθνικό αίσθημα σε όλους τους τομείς και ο ίδιος φέρεται απόλυτα ευχαριστημένος, διότι είχε πλήρη ενημέρωση, λίγο μετά τις δέκα το βράδυ της Παρασκευής, για το τι γίνεται στην Τουρκία. Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός ήταν ενημερωμένος για τις εξελίξεις στην γειτονική χώρα και άρα έδειξε ότι η ΕΥΠ ήταν πολλά βήματα μπροστά και αυτό το πιστώνεται ο Γιάννης Ρουμπάτης, ο διοικητής της υπηρεσίας, ένα πρόσωπο που διατηρεί άριστη σχέση με τον Αλ. Τσίπρα και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. 
tsipras-skourletis
Επιστράτευση Σκουρλέτη
Στα γνώριμα…χέρια του Πάνου Σκουρλέτη φαίνεται ότι καταλήγει η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Πρωθυπουργός φέρεται ότι πείσθηκε για την ανάγκη να επιστρέψει ο υπουργός στο παλιό πόστο του. Στα πλαίσια των αλλαγών που θα κάνει, ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να ενέκρινε την εισήγηση για επιστροφή του Π. Σκουρλέτη στο κόμμα, καθώς ο ίδιος κρίνει πως είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει τη δυναμική που χρειάζεται για τις πολιτικές μάχες που έρχονται.
kiriakos
 
Μητσοτάκης και δημοψηφίσματα
Πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, αλλά έχει τη σημασία του, διότι αισθάνθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. την ανάγκη να το πει δημοσίως. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Παρασκευή μιλώντας σε ημερίδα για το Brexit είπε ότι πρέπει να αλλάξουν οι όροι διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων συνδέοντας ευθέως το θέμα αυτό με την συνταγματική αναθεώρηση. Κατά τον ίδιο τα δημοψηφίσματα πρέπει να χρησιμοποιούνται «με μεγάλη προσοχή» και «να συνοδεύονται από δικλείδες ασφαλείας που να εξασφαλίζουν ότι μια συγκυριακή πλειοψηφία δεν μπορεί να δεσμεύσει το μέλλον της χώρας για πολλές γενιές». 
nd portraita
Το κάδρο και η ενόχληση…
 Θέση στον τοίχο της Συγγρού, και μάλιστα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ν.Δ. στο ισόγειο, εκεί όπου γίνεται και η ενημέρωση των δημοσιογράφων και δίδονται και συνεντεύξεις, βρήκε το πορτραίτο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Το τελευταίο διάστημα πολλά ειπώθηκαν για το γεγονός ότι δεν υπήρχε το κάδρο με τη φωτογραφία του πρώην προέδρου της Ν.Δ. που ήταν αρκετά ενοχλημένος. Το πρωί της Δευτέρας όμως, με εντολή του Κυρ. Μητσοτάκη, αποκαταστάθηκε…η τάξη και μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και του ιδίου προσετέθη, το πορτραίτο του Βαγγ. Μεϊμαράκη. Θα αποκαταστήσει αυτή η κίνήση τις σχέσεις τους; Θα δείξει…


Διαβάστε επίσης