-->
19.04.2024

Ο Σέρχιο Αραούχο είναι εδώ

Το γκολ του Σέρχιο Αραούχο στο ξεκίνημα έκρινε το αθηναϊκό ντέρμπι, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό. Η Ένωση ήταν η μεγάλη νικήτρια με 1-0, αύξησε σε +7 τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό και σε μεγάλο βαθμό εξασφάλισε την 3η θέση της κανονικής περιόδου της Super League.

Οι «πράσινοι» που ξεκίνησαν το ματς με 5 νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα τους, ήταν εμφανές πως είχαν το μυαλό τους περισσότερο στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για τους προημιτελικούς του Κυπέλλου  (12/02). Αιφνιδιάστηκαν από το γκολ του Αραούχο στο 8΄, προσπάθησαν στη συνέχεια με συντριπτική κατοχή της μπάλας να απειλήσουν, αλλά πέραν της κλασικής ευκαιρίας στο δεύτερο μέρος με τον Χατζηγιοβάνη, δεν ήταν καθόλου απειλητικοί προς την εστία του Μπάρκα.

Το γρήγορο γκολ του Αραούχο ήταν λογικό να αλλάξει τη ροή του αγώνα και να αλλάξει τα πλάνα των προπονητών, ιδιαίτερα του Γιώργου Δώνη. Έτσι έγινε και απόψε στο ΟΑΚΑ, με τον Σέρχιο Αραούχο να επανεμφανίζεται σε αθηναϊκό «clasico» μετά από 22 μήνες και να βάζει «φαρδιά πλατιά την υπογραφή του».

Όπως την πρωταπριλιά του 2018 είχε ανοίξει το δρόμο για την τελευταία νίκη της ΑΕΚ σε ντέρμπι, έτσι και σήμερα, στο 8ο λεπτό, με εκπληκτική κίνηση και αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ. Ο κόσμος τον αποθέωσε και ήταν απόλυτα λογικό…

Από κει και πέρα ο Μάσιμο Καρέρα έδωσε εντολή στους παίκτες του να δώσουν χώρο στον Παναθηναϊκό, που είχε την κατοχή της μπάλας (ξεπέρασε το 65-35 σε κάποια διαστήματα του πρώτου ημιχρόνου), χωρίς, όμως, να είναι απειλητικός.

Οι «πράσινοι» αρκέστηκαν σε κάποια μακρινά σουτ, ωστόσο ένα από αυτά ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο με τη μπάλα να αναπηδά στο χόρτο, αλλά ο Μπάρκας στέρησε από τον Μπουζούκη την ισοφάριση στο 16΄.

Η πρώτη διορθωτική κίνηση του Γιώργου Δώνη ήταν διπλή, λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα. Οι Ζαχιντ και Μακέντα πήραν θέση στο γήπεδο για να διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός αποτέλεσμα. Ένα ημίωρο είχαν να δώσουν, στο πλαίσιο του rotation που ήταν απαραίτητο για τον Δώνη λόγω των εξοντωτικού προγράμματος.

Αποτέλεσμα ήταν να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας ο Παναθηναϊκός (75-25 στο μέσον του β΄ ημιχρόνου!) να χάσει και μια καλή ευκαιρία σε σουτ του Χατζηθεοδωρίδη στο 61΄ και αρχίσει να σφίγγει τον κλοιό γύρω από τον περιοχή του Μπάρκα.

Στο 82΄ ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, Νέναντ Κρίστιτσιτς «κεραυνοβόλησε» τον Διούδη, ο οποίος πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση και κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του. Η κυριαρχία των Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι στο κέντρο, οι εξαιρετικοί Βράνιες, Σβάρνας, Μπακάκης στην άμυνα δεν επέτρεψαν να φανεί το δημιουργικό κενό της ΑΕΚ που είναι αλήθεια ότι πήρε το σημερινό ντέρμπι χωρίς να καταγράψει δημιουργία ευκαιρίας. Κι αυτό γιατί οι δύο μεγάλες της στιγμές, το γκολ του Αραούχο και η «οβίδα» του Κρίστιτσιτς, ήταν ατομικές εμπνεύσεις και εκτελέσεις έξω από την περιοχή. Από την άλλη πλευρά, όμως, η αμυντική συνέπεια που παρουσιάζει η ΑΕΚ επί ημερών Καρέρα είναι εντυπωσιακή και χάρη σ΄αυτή έφτασε την πρώτη νίκη της σε ντέρμπι μετά από 22 μήνες και 13 ανεπιτυχή αποτελέσματα.



Διαβάστε επίσης