-->
29.03.2024

Πέθανε ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο πολυαγαπημένος Βρετανός ηθοποιός Αλαν Ρίκμαν, ο οποίος έπασχε από καρκίνο. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη από την οικογένειά του.

Ο Αλαν Ρίκμαν ήταν αναγνωρίσιμος από αρκετές γενιές και τελευταία είχε γίνει ακόμα πιο δημοφιλής μεταξύ του νεανικού κοινού χάρη στον ρόλο του καθηγητή Σνέιπ στην ταινία «Χάρι Πότερ». Ωστόσο, ο ηθοποιός είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός από το 1988 όταν έπαιξε τον ρόλο του κακού Χανς Γκρούμπερ, στην ταινία «Πολύ σκληρός για να πεθάνει».

Πρόκειται μάλιστα για έναν ρόλο που τού προτάθηκε δύο μέρες μετά την άφιξή του στο Λος Αντζελες, σε ηλικία 41 ετών.

Ο Ρίκμαν έχει κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο BAFTA, υποδυόμενος τον δεσποτικό Σερίφη του Νότιγχαμ στην ταινία «Ρομπέν των Δασών: Ο πρίγκιπας των κλεφτών».

Ορισμένες από τις ταινίες στις οποίες είχε συμμετάσχει ήταν το «Truly, Madly, Deeply» και «Love Actually». Ενας από τους πιο καθοριστικούς όμως ρόλους στη διάρκεια της καριέρας του ήταν αυτός του Βικόμτ ντε Βαλμόντ στην ταινία του 1985 «επικίνδυνες σχέσεις».

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του αναφέρει: «Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλαν Ρίκμαν πέθανε από καρκίνο στην ηλικία των 69 ετών έχοντας στο πλευρό του συγγενείς και φίλους».



Διαβάστε επίσης