-->
18.04.2024

Παναθηναϊκός: Καταδικάζουμε τη βία, η μειονότητα δε σέβεται τους ποδοσφαιριστές

Aνακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα επεισόδια και κάνει λόγο για μικρή μειονότητα ανάμεσα σε 25.000 φιλάθλους εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία καταφέρεται εναντίον και της Πολιτείας, καλώντας την να βρει λύσεις για τη βία.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα κάθε πράξη βίας που έλαβε χώρα απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο και οδήγησε στην οριστική διακοπή του ντέρμπι.

Μια μικρή μειονότητα από τους 25.000 φιλάθλους δεν σεβάστηκε τον κόπο των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ, όσο και την προσπάθεια που γίνεται για την ανάκαμψη της ομάδας.

Από την πλευρά της διοίκησης προέχει η απόλυτη καταδίκη κάθε μορφής αθλητικής βίας. Όμως, θα πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να δείξει έμπρακτα ότι στέκεται απέναντι σε αυτά τα γεγονότα και να βρει αποτελεσματικό τρόπο για την οριστική πάταξη της βίας στα γήπεδα».

Οκτώ συλλήψεις για τα έκτροπα 

Οκτώ συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων που εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, οι αρχές έχουν στη διάθεση τους βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων, όπου διακρίνονται με ευκρίνεια τα πρόσωπα των ταραξιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, οι οπαδοί των «πρασίνων» κατευθύνθηκαν προς τον πάγκο του Ολυμπιακού και χτύπησαν ανθρώπους του πειραϊκού συλλόγου, με τον διευθυντή επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ να καταγγέλλει ότι ένας εξ αυτών είχε στην κατοχή του μαχαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο Βασιλειάδη, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε ισχύ, εις βάρος εναντίον όσων συλληφθούν θα ασκηθεί ποινική δίωξη και θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, όπως η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.



Διαβάστε επίσης