-->
29.03.2024

ΠΑΣΟΚ: Ο Φίλης τρέχει να ικανοποιήσει τους κομματικούς φίλους…

Διαφωνεί πλήρως το ΠΑΣΟΚ και κατακρίνει τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε, καλώντας τον να το πάρει πίσω και να μην υπονομεύει τον διάλογο που έχει ζητήσει.

«Καλούμε τον κ. Φίλη να πάρει πίσω όλες τις διαλυτικές του πρωτοβουλίες των τελευταίων μηνών και να διεξάγει ειλικρινή διάλογο για την Παιδεία κατά το πρότυπο που ακολουθήθηκε από το 2009 έως το 2011 (διαβουλεύσεις με όλους τους φορείς, δημόσια διαβούλευση, σεβασμό στις θεσμικά κατοχυρωμένες διαδικασίες διαλόγου, ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μελέτη παραδειγμάτων άλλων χωρών και συστημάτων)», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι ο υπουργός στρέφεται κατά της ποιότητας και της αξίας του δημόσιου πανεπιστημίου, το απομονώνει από τις διεθνείς εξελίξεις, απομακρύνει Έλληνες επιστήμονες που προσέφεραν τη γνώση και εμπειρία τους, απαξιώνει το δημόσιο πανεπιστήμιο σε κάθε αξιολόγηση, σε όλα τα επίπεδα, το μετατρέπει σε μικρό και φοβικό θεατή εξελίξεων.

Στην ίδια ανακοίνωση, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας ότι διακατέχεται από ιδεοληψία και αδιαφορία για την ανυποληψία στην οποία οδηγεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, γεγονός που τον οδηγεί σε καταστροφικά μονοπάτια για την παιδεία.

Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι με τη συγκεκριμένη επιλογή, ο υπουργός καταστρέφει ό,τι με κόπο χτίστηκε «και σπεύδει να ικανοποιήσει κομματικούς φίλους και ακροατήριο» εισάγοντας ρυθμίσεις για το πανεπιστημιακό άσυλο, καταργώντας τα συμβούλια διοίκησης ιδρυμάτων, «και τρέχει στο παρελθόν για τη συμμετοχή των φοιτητών στη διοίκηση, την εκλογή πρυτάνεων, τους αιώνιους φοιτητές», ενώ αποδομεί τον νόμο 4009/2011 του ΠΑΣΟΚ, «που είχε προετοιμαστεί μέσα από ευρύτατο και ειλικρινή διάλογο και είχε ψηφιστεί από τα 5/6 της Βουλής».

«Το άγχος να θολώσουν τα νερά της μνημονιακής μετάλλαξης ΣΥΡΙΖΑ θα το υπηρετήσουν και με την απαξίωση της παιδείας», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλεί όλον τον εκπαιδευτικό κόσμο σε εθνικό διάλογο για την Παιδεία, ο υπουργός της κ. Φίλης εισάγει ρυθμίσεις αποδόμησης του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου, ακυρώνοντας ο ίδιος στην πράξη τον διάλογο που έχει εξαγγείλει. Ο κ. Φίλης μας καλεί σε έναν διάλογο που ο ίδιος δεν σέβεται και λαμβάνει αποφάσεις για όσα εξήγγειλε ότι θα συζητήσει. Οι πειραματισμοί τους δεν έχουν όρια».

 



Διαβάστε επίσης