-->
20.04.2024

ΠΟΕΔΗΝ: Φυματικά περιστατικά στο ίδιο κτίριο με άλλους ασθενείς και νεογνά – Που είναι ο λαλίστατος Πολάκης;

Τη νοσηλεία φυματικών περιστατικών στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών στο ίδιο κτίριο με άλλους ασθενείς και νεογνά(!) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) αναφέροντας μάλιστα ότι περιφέρονται ανενόχλητοι στο διάδρομο και τους θαλάμους άλλων κλινικών.

«Καμία προστασία της Δημόσιας Υγείας από την Κυβέρνηση. Πού είναι ο λαλίστατος Πολάκης;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ κάνοντας λόγο για προχειρότητα και επικινδυνότητα για την Δημόσια Υγεία.

«Έκλεισε το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πατρών και μεταστεγάστηκε στον 6ο όροφο του επταώροφου κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών. Νοσηλεύονται στον 6ο όροφο ασθενείς με φυματίωση, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αποφυγής μετάδοσης της νόσου» σημειώνεται.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία, «τα φυματικά περιστατικά νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους Νοσηλείας περιφέρονται στο κτίριο αφού στο ισόγειο είναι τα εξωτερικά ιατρεία και πηγαίνουν για εξετάσεις. Επισκέπτονται άλλες κλίνες που στεγάζονται στους άλλους ορόφους του κτιρίου ανενόχλητοι».

«Στο συγκεκριμένο επταώροφο κτίριο μαζί με τα φυματικά περιστατικά, νοσηλεύονται ασθενείς σε παθολογικές κλίνες, καρδιοχειρουργικά περιστατικά. Επίσης γίνονται τοκετοί και φιλοξενούνται νεογνά!!! Και μπορούν να διέρχονται τα φυματικά περιστατικά και να έρχονται σε επαφή!!! Μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης της νόσου. Τόση προχειρότητα και επικινδυνότητα!!!» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα δε, με την ΠΟΕΔΗΝ «δεν υπάρχουν θάλαμοι αποσυμπίεσης για την νοσηλεία των φυματικών περιστατικών που είναι η ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Όλο το κτίριο έχει κοινό κλιματισμό με αποτέλεσμα τα μικρόβια να διαχέονται σε όλο το κτίριο».

«Η Διοίκηση αντιμετωπίζει το ζήτημα με μεγάλη προχειρότητα!!! Το Σωματείο αναδεικνύει το μείζον αυτό θέμα για τη Δημόσια Υγεία. Ετοιμάζεται να προσφύγει στον Εισαγγελέα, αφού νοσηλεύονται αρκετά φυματικά περιστατικά και ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου είναι μεγάλος ακόμη και σε νεογνά» τονίζεται.



Διαβάστε επίσης