-->
18.04.2024

Xιονοστιβάδα οι αποκαλύψεις για τον Λάμπρου – Συνομιλεί με τρομοκράτες και μάρτυρας υπεράσπισης της 17Ν! (upd4 & video-έγγραφα)

Χιονοστιβάδα είναι οι αποκαλύψεις για τον Πάνο Λάμπρου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και σύμβουλο του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος φέρεται να κατονομάστηκε από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση ως ένα από τα πρόσωπα που έχει σχέση με τρομοκράτες.diavat2

Ο ίδιος προσπάθησε να δώσει απαντήσεις μετά τις αποκαλύψεις Πανούση για τους διαλόγους που είχε ΣΥΡΙΖΑ με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Μάλιστα σε μια συνομιλία του μέλος των τρομοκρατών έφτασε στο σημείο να πει ότι «καλά κάναμε και του βάλαμε βόμβα (του Γιάννη Πανούση)». panos-lamproy2

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου, ο οποίος επί σειρά ετών έχει ασχοληθεί με τα δικαιώματα των κρατουμένων, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος εργαζόταν ως σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης!diavat3

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι αυτός που φέρεται να είναι ο συνομιλητής μελών των Πυρήνων στους διαλόγους-φωτιά που περιλαμβάνονται στο φάκελο που κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Στη δήλωσή του ο κ. Λάμπρου παραδέχεται ότι «εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες β΄ κατηγορίας, να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες. siriz1Έτσι, όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου».labrou-panos

Ομολογεί, επίσης, ότι «στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων».

Όσον αφορά αυτές καθαυτές τις πληροφορίες που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του MEGA για τις συνομιλίες ο κ. Λάμπρου κάνει λόγο για «απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης» και για ευθείες επιθέσεις «για τη στάση μου ως μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα χιλιάδων κρατουμένων, γυναικών και αντρών».syriz2

Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου, «μόνο ερωτηματικά γεννά η απόφαση του κ. Γ. Πανούση να προσπαθήσει να δημιουργήσει ζήτημα γύρω από το πρόσωπό μου τώρα, μετά την απομάκρυνσή του, και όχι όσο ήταν υπουργός ο ίδιος – εμπλέκοντάς με σε σενάρια «φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης»».

Όπως υποστηρίζει ο Πάνος Λάμπρου, «θα ήταν απλώς φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού, αν όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια δεν συνδέονταν με την προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αγώνα για τα δικαιώματα. Η προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και απαξίωσης των ιδεολογικών και κινηματικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων μας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, θα με βρει απέναντι. Άλλωστε, ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους».labrou3

Επίσης μιλώντας στο «κόκκινο» είπε «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Πανούσης φτάνει στο σημείο να δίνει ανθρώπους με κυνικό τρόπο στην Εισαγγελία, καταγράφοντας διαλόγους που δεν ξέρω πώς τους βρήκε, των οποίων και αμφισβητώ την ύπαρξη. Απορώ γιατί δεν προχώρησε σε αυτές τις καταγγελίες τους 7 μήνες που ήταν υπουργός», σημείωσε.

«Όσοι με γνωρίζουν και γνωρίζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν ότι δουλεύουμε χρόνια για τα δικαιώματα των κρατουμένων, δεν είναι προσωπικές μου απόψεις αυτές», συμπλήρωσε ο κ. Λάμπρου, επισημαίνοντας ότι αυτό που στην πραγματικότητα αμφισβητείται είναι το δικαίωμα και η υποχρέωση της Πολιτείας να έχει μια ανοιχτή επικοινωνία με τους κρατούμενους.

«Το στίγμα αυτής της κατεύθυνσης, όμως, έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με την παρουσία του στις φυλακές Διαβατών, για τα εγκαίνια εκεί μιας θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ», προσέθεσε, μιλώντας για το διαφορετικό όραμα που έχει αυτή η κυβέρνηση για το σωφρονιστικό σύστημα. «Στόχος μας είναι όταν οι κρατούμενοι βγαίνουν στην κοινωνία να ζουν με αξιοπρέπεια και να μην ξαναμπούν ποτέ στη φυλακή», είπε.

Πάντως, η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς ενώ ο κ. Παρασκευόπουλος υποστηρίζει ότι ο κ. Λάμπρου έπαψε από τα τέλη καλοκαιριού να είναι σύμβουλός του, επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια αποκαλύπτει ότι με εντολή του Γενικού Γραμματέα Κωνσταντίνου Κοσμάτου, το κράτος καλύπτει τα έξοδα μετάβασης του Π. Λάμπρου στη Θεσσαλονίκη σε ημερομηνίες (1-3.11.2015) που συμπίπτουν με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ν. Παρασκευόπουλου στις φυλακές Διαβατών, όπου εγκαινιάστηκε μονάδα απεξάρτησης.

Για ποιο λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης πληρώνει τα εισιτήρια ενός ατόμου «για υπηρεσιακούς λόγους» που έχει -θεωρητικά- σταματήσει να είναι σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού;odoiporika

Δείτε το έγγραφο με τα οδοιπορικά(πανω) και το ΦΕΚ του διορισμού του στο Πολιτικό Γραφείου του Παρασκευόπουλου

diorismos_labrouparaskevopoulos

Τι λέει τώρα ο Παρασκευόπουλος για τον Λάμπρου

Μετά την αποκάλυψη του εγγράφου ο υπουργός έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Σε σχέση με τα αναφερόμενα για την εργασιακή σχέση του κ. Π. Λάμπρου με το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπογραμμίζεται ότι η ιδιότητά του ως μετακλητού υπαλλήλου έχει λήξει από 28/8/2015.
Μετέχει όμως αμισθί σε ομάδα εργασίας που έχει ως στόχο την ανάπτυξη δομών υγείας στο σωφρονιστικό σύστημα και το έργο της οποίας ολοκληρώνεται στις 31/12/2015. Με την ιδιότητα αυτή, κατόπιν απόφασης του Γενικού Γραμματέα του
Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνου Κοσμάτου, εγκρίθηκε  η μετάβαση του κ. Λάμπρου σιδηροδρομικώς στη Θεσσαλονίκη (1/11/2015 – 3/11/2015) για δραστηριότητα που εμπίπτει στον παραπάνω σκοπό».

Τι είχε πει χθες ο Παρασκευόπουλος

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του την Τρίτη στο Mega, o υπουργός ρωτήθηκε για τον μέχρι πρότινος μετακλητό υπάλληλο του υπουργείου Δικαιοσύνης και επιβεβαίωσε ότι ο κ. Λάμπρου από το Μάρτιο του 2015 διετέλεσε μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου, κάτι που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, σημειώνοντας ότι με το τέλος του καλοκαιριού έληξε η θητεία του.panos-lamprou-arxeio

Παράλληλα υποστήριξε ότι ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση με άλλους παράγοντες για τα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονταν προβάλλοντας ως απόδειξη  ότι ο νόμος που προέκυψε είχε πάρα πολλές ρυθμίσεις που άφησαν απογοητευμένες κάποιες ομάδες κρατουμένων. Για άλλη μια φορά τάχθηκε υπέρ του να συνομιλεί το κράτος με τους κρατούμενους.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Λάμπρου

Το συγκεκριμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι δραστήριο μέλος της Κ.Ε., που συμμετέχει σε κινήματα κοινωνικής αμφισβήτησης, για τους ανέργους, τους μετανάστες, τους Ρομά, τους άστεγους, τους ανθρώπους με αναπηρία, τα θύματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, είναι μέλος της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων», ενώ συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία για τους πρώτους γάμους ομόφυλων ζευγαριών στην Τήλο. Διετέλεσε σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και φέρεται να επισκέφθηκε τις φυλακές Δομοκού, τον περασμένο Μάρτιο, μαζί με πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δουν ποινικούς κρατουμένους και έγκλειστους για υποθέσεις τρομοκρατίας. Επίσης ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη, ο οποίος έιχει καταδικαστέι για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, όπου είπε ότι τον ήξερε από το αριστερό κίνημα, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να καταθέσει αν είχε ή όχι ο κατηγορούμενος σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά μεταφέρει την εικόνα που «υπάρχει έξω. Ότι η εμπλοκή του έχει σχέση με την προσπάθεια εμπλοκής του Γιάννη Σερίφη».
Δείτε τι έλεγε για τη λιτότητα τα μνημόνια κλπ

«Οποιαδήποτε συνδιαλλαγή ομηρικού τύπου με τρομοκρατία, σημαίνει κατάλυση Δημοκρατίας» είπε το πρωί της Τρίτης αναφερόμενος στον διάλογο στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένο μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

«Σε ό,τι αφορά τον κ. Λάμπρου, δεν γνωρίζω γιατί βγήκε (στην τηλεόραση) και μίλησε για προσωπικά» επισήμανε ο βουλευτής και απηύθυνε έκκληση προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Κάνω έκκληση στην κυρία Κουτζαμάνη να μην καθυστερήσει ούτε λεπτό η έρευνα. Δεν μπορεί σε ένα πολιτικό σύστημα που ήδη είναι σπιλωμένο, εξευτελισμένο και εξουθενωμένο να μπαίνουν τέτοια στοιχεία μέσα». Ο κύριος Μιχελογιαννάκης υπογράμμισε πως είναι «ανθρώπινο δικαίωμα του κάθε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει την αξιοπιστία του και να μην μπει στο τσουβάλιασμα περί τρομοκρατίας».

«Μπράβο που έβαλε βραχιολάκι και πάει να πάρει τις τάξεις του. Μπράβο που σωφρονίζεις και έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν μπαίνεις σε ομηρίες, ώστε να έχουμε φόνους στις φυλακές κτλ. όμως η οποιαδήποτε συνδιαλλαγή ομηρικού τύπου με τρομοκρατία, σημαίνει κατάλυση Δημοκρατίας», κατέληξε μιλώντας στο Βήμα FM.

Ο Κατρούγκαλος για τον Πανούση

Δηκτικό ήταν το σχόλιο του υπουργού Εργασίας, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση, ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του και ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχέσεις με τρομοκράτες.
Ειδικότερα, ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε πως «γράφει ένα μυθιστόρημα και έχει καταθέσει τα ονόματα στον συμβολαιογράφο».
Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας , κα Σία Αναγνωστοπούλου σημείωσε πως η πολιτική της άποψη είναι ότι αυτές οι καταγγελίες έχουν ενδιαφέρον όταν κάποιος είναι υπουργός. «Όταν έχει φύγει από υπουργός, δεν με ενδιαφέρουν οι καταγγελίες αυτές», υποστήριξε συγκεκριμένα η κα Αναγνωστοπούλου.

Τον Αύγουστο, ο Πάνος Λάμπρου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αυγής άσκησε κριτική με σαφείς υπαινιγμούς κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έκανε και εκτενείς αναφορές σε αυτούς που αποστρατεύτηκαν.  Σύμφωανα με την εφημερίδα ο Λάμπρου, «μίλησε εκ μέρους των 53+ που έχουν παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε τι έγραφε η Αυγή:

«Ο Π. Λάμπρου έθεσε σαφώς τις κόκκινες γραμμές της κίνησης τονίζοντας ότι όσοι παρέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούν να δυσκολέψουν την κοινή προσπάθεια αλλά να απευθυνθούν στο σώμα. Οι κόκκινες γραμμές – όπως παρουσιάστηκαν από τον Π. Λάμπρου είναι οι εξής:

-Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε συνεργασίες με τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , Ποτάμι.

-Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε πρόγραμμα από το οποίο θα απουσιάζει σχέδιο απεμπλοκής απο το Μνημόνιο

– Δεν θα δεχθούμε υποψηφιότητες που μας προσβάλλουν

–  Δεν θα μείνουμε απαθείς στην απαξίωση του κόμματος στις συλλογικές διαδικασίας lambrou

Αναγνωρίζοντας πως και η κίνηση των 53+ έχει ευθύνες γιατί έκανε πίσω στο όνομα της ενότητας τονίζει πως «η δημοκρατία δεν είναι κουσούρι αλλά πλεονέκτημα». Ο Π. Λάμπρου χαρακτήρισε «τραγικό λάθος» τη μη διεξαγωγή συνεδρίου τονίζοντας πως ειναι αναγκαίο πλέον ένα συνέδριο «αναστοχασμού και αποκατάστασης της πολιτικής μας αξιοπρέπειας». Ακόμη, μίλησε για τον κίνδυνο μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντροαριστερό κόμμα αν δεν «αναγνωριστεί η ήττα». «Δεν μας αξίζει η μετάλλαξη για τους αγώνες και τις θυσίες που έχουμε κάνει, για τη νεολαία που μας κοιτά με απορία, αμφισβήτηση και άρνηση» είπε.

Για την διακυβέρνηση  υποστήριξε πως «παρά τις θετικές πρωτοβουλίες δεν άνοιξε η κυβέρνηση το πολιτικό παιχνίδι στην κοινωνία ως όφειλε». Αναφέρθηκε στην ΕΡΤ που άνοιξε αλλά δεν άλλαξε, στον μη εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας, στις μη αλλαγές στο κράτος. «Η ζημιά μπορεί να γίνει εύκολα αν μπούμε στον πειρασμό να συγκρίνουμε τα μνημόνια και να πούμε πιο είναι το καλύτερο, αν μπούμε στον πειρασμό να αγνοήσουμε ή ακόμη και να δαιμονοποιήσουμε το φαινόμενο αυτό» είπε.

Για την λειτουργία του κόμματος, υποστήριξε πως κάποιοι βλέπουν τις συλλογικές διαδικασίες ως βαρίδι για να ξεκαθαρίσει πως «αυτά τα βαρίδια που θέλουν το κόμμα να λειτουργεί συλλογικά και επιμένουν στο dna  της αριστερής εξέγερσης υπάρχουν και θα επιμένουν το κόμμα να λειτουργεί».

«Δεν είμαστε χειροκροτητές , ούτε παντός καιρού. Είμαστε εδώ όσον η Αριστερά είναι εδώ, ζητά συγγνώμη, κάνει αυτοκριτική, αλλάζει, στέκεται στο πλάι των αδικημένων» κατέληξε».



Διαβάστε επίσης