-->
29.03.2024

Ποιος θέλει να ορκίσει τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό

Περίπου 150 απόφοιτοι του Κολλεγίου Αθηνών της τάξης του ’86 έκαναν τη Δευτέρα το βράδυ συγκέντρωση επανασύνδεσης, reunion δηλαδή, για τα 30 χρόνια από τότε που εγκατέλειψαν τα μαθητικά θρανία. Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρευρέθη στο αντάμωμα με τους παλιούς συμμαθητές του, συγκεντρώνοντας, όπως ήταν φυσικό, την προσοχή και εισπράττοντας και διάφορα αιτήματα.
spilios_livanosΣτο reunion τον κ. Μητσοτάκη συνόδευε ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και σύμβουλός του σε θέματα επιχειρηματικότητας. Πηγαδάκι έστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με τον παλιό του συμμαθητή Σταύρο Παπασταύρου.
Πράκτοράς μου άκουσε τον κ. Παπασταύρου να εκμυστηρεύεται στον Κυριάκο πως τα σχέδιά του για μετοίκηση στις ΗΠΑ αναβάλλονται…
Μετά τον κ. Παπασταύρου ο πρόεδρος της ΝΔ άνοιξε σύντομη κουβέντα με τον εφοπλιστή Γιώργο Γουρδομιχάλη. Η συζήτηση εκκίνησε με τη φράση «πώς πάνε τα καράβια»… και επεκτάθηκε σε ζητήματα επικαιρότητας, όπως οι τηλεοπτικές άδειες, με τον κ. Μητσοτάκη να επιμένει για το πόσο αντισυνταγματική ήταν η όλη διαδικασία.
Σε κάποια φάση ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε «πού είναι ο Γιώργος;». Η αναφορά του αφορούσε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, καλό του συμμαθητή και ψυχή του reunion που είχε γίνει το 1996, για τα 10 χρόνια αποφοίτησης.

επισκοπος-ναζιανζου-θεοδωρητος

Τις εντυπώσεις της βραδιάς έκλεψε πάντως ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος Πολυζωγόπουλος, ο οποίος επί 20 χρόνια ήταν καθηγητής Θρησκευτικών στο Κολλέγιο Αθηνών και είχε μαθητή του τον κ. Μητσοτάκη (του έβαζε 20!).

Ο κατά 20 χρόνια μεγαλύτερος των αποφοίτων του ’86 Επίσκοπος, απευθυνόμενος στους παλαιούς μαθητές του τόνισε πως ήδη από εκείνα τα χρόνια της δεκαετίας του ’80 είχε διαβλέψει – προφητέψει πως η τάξη αυτή θα μπορούσε να βγάλει ακόμη και πρωθυπουργό και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη του είπε ότι αυτός θα τον ορκίσει πρωθυπουργό. Στην αναφορά του αυτή ο Επίσκοπος Ναζιανζού καταχειροκροτήθηκε για το προφητικό του χάρισμα…


Διαβάστε επίσης