-->
20.04.2024

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός στο χάντμπολ (24-23) – Φωνάζει για τη διαιτησία η ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή στους τελικούς των πλέι-οφ και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ των Ανδρών, με 3-2 νίκες επί της ΑΕΚ.

Στον πέμπτο και αποφασιστικό αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 24-23 στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη και ολοκλήρωσαν με νταμπλ την παρθενική σεζόν τους στο άθλημα της χειροσφαίρισης, στο οποίο εισήλθαν πέρυσι το καλοκαίρι, απορροφώντας τον -περσινό πρωταθλητή- ΙΕΚ Ξυνή.

Πάντως η ΑΕΚ κατά γενική ομολογία αδικήθηκε αφού κάποια σφυρίγματα των διαιτητών, κυρίως στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ήταν καθοριστικά για την τελική έκβαση του αγώνα.

Η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση. Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού με τον Ραντούλοβιτς να κατεβάζει ρολά σε πολλές περιπτώσεις κατάφερε να μειώσει σε 22-21 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Το πέναλτι όμως που μετέτρεψε σε γκολ ο Τζηράς και το επιθετικό φάουλ που χρεώθηκε ο Λόκκεν στην επόμενη φάση ξεσήκωσαν τον πάγκο της Ένωσης.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Τζηράς με δέκα τέρματα.

Ο Κώστας Τσιλιμπάρης ήταν το πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου για τον Ολυμπιακό/όμιλο Ξυνή. Ο έμπειρος τερματοφύλακας κατέβασε ρολά στο πρώτο μισό του αγώνα, απέκρουσε πέναλτι και έδωσε την κατάλληλη ώθηση στους συμπαίκτες του στην επίθεση.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 24-23

Τα πεντάλεπτα: 0-1, 3-3, 5-3, 7-3, 11-5, 13-7 (ημ), 14-10, 18-13, 21-16, 21-18, 22-21, 24-23

Η σύνθεση του Ολυμπιακού (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Στούμπης 4, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 2, Σανίκης 3, Αλβανός 3, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 2, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης.

Η σύνθεση της ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης 1, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης, Χόγκας 6, Ζαμπούνης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής 1, Βαμβακάς 1, Αργυρού 3, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 4, Μυλωνάς 3.

Έπεσαν μπουνιές στο τέλος

Πάντως επεισοδιακό ήταν το φινάλε. Παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια και υπήρξαν ακόμα και γροθιές μεταξύ των δύο ομάδων, μερικά δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη στα τελευταία λεπτά, με τον Ολυμπιακό να έχει προβάδισμα δύο και τριών τερμάτων και την Ένωση να προσπαθεί να ισοφαρίσει και να διαμαρτύρεται για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Ένα τέρμα του Λάμπη Βαμβακά στην κόντρα έφερε την ΑΕΚ σε απόσταση δύο τερμάτων (24-22), ωστόσο ο σκόρερ διαμαρτυρόταν στον διαιτητή για φάουλ και δίλεπτη τιμωρία του Δημήτρη Τζήρα.


Τα πνεύματα οξύνθηκαν με πρωταγωνιστή τον Βαμβακά και τον Έλντιν Βραζάλιτσα από τη μία πλευρά και τον Πέτρο Κανδύλα από την άλλη, με τον Νίκο Κρητικό να συμμετέχει κι αυτός. Παίκτες των δύο ομάδων άρχισαν να ρίχνουν γροθιές ο ένας στον άλλον και σημειώθηκε σύρραξη.

Μετά από περίπου ένα λεπτό επικράτησε ψυχραιμία και το παιχνίδι άρχισε ξανά και τελείωσε κανονικά με πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.



Διαβάστε επίσης