-->
30.04.2024

Πρόστιμο 20.000 λίρες στη Λιντς για πυροτεχνήματα

Πρόστιμο 20.000 λιρών επέβαλε στη Λιντς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας (FA) για χρήση πυροτεχνημάτων, στον εορτασμό του θριάμβου της στην Championship, ενώ υπήρξε και αυστηρή προειδοποίηση για το μέλλον.

H Λιντς νίκησε την Ντέρμπι με 3-1 στο Pride Park στις 19 Ιουλίου στο πρώτο τους παιχνίδι αφού στέφθηκε πρωταθλήτρια και γιόρτασε με πυροτεχνήματα έγχρωμου καπνού.

Τα «παγώνια» κατηγορήθηκαν τον Αύγουστο και χθες ένας εκπρόσωπος της FA επιβεβαίωσε στο Twitter ότι ο σύλλογος παραβίασε τον σχετικό κανόνα «αποτυγχάνοντας να διασφαλίσει ότι οι παίκτες ή και οι αξιωματούχοι συμπεριφέρθηκαν με τάξη».

Η Λιντς είχε τιμωρηθεί αρχικά με πρόστιμο 30.000 λιρών, αλλά αυτό μειώθηκε λόγω του γεγονότος ότι «κανείς δεν απειλήθηκε από τη συμπεριφορά, κανείς δεν τραυματίστηκε και υπήρξε άμεση αποδοχή και συγγνώμη από τον σύλλογο», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Οι «νεοφώτιστοι» έχουν δικαίωμα έφεσης.

Η ομάδα του Μαρτσέλο Μπιέλσα, που επέστρεψε στην Premier League μετά από 16 χρόνια απουσίας, αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ στις 12 Σεπτεμβρίου στο πρώτο παιχνίδι της νέας σεζόν.



Διαβάστε επίσης