-->
18.04.2024

Πρόταση γάμου ενώπιον του Πάπα στο Βατικανό

Γεμάτη ρομαντισμό ήταν η ακρόαση στο Βατικανό από τον Πάπα Φραγκίσκο την Κυριακή, καθώς ένας άνδρας από τη Βενεζουέλα αποφάσισε να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, ενώπιον του Ποντίφικα.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο εξόριστος εδώ και τρία χρόνια από τη Βενεζουέλα πολιτικός και ακτιβιστής υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ντάριο Ραμίρεζ, και η σύντροφός του, Μαριάνχελ Εσπινάλ, επισκέφθηκαν την Κυριακή το Βατικανό.

Αφού είχε μια μικρή συνομιλία με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο νεαρός άνδρας γονάτισε μπροστά στη μνηστή του, ζητώντας της να τον παντρευτεί.


Όπως ανέφερε ο Ραμίρεζ, μιλώντας στη National Catholic Register, «όταν μας παρουσίασαν στον Άγιο Πατέρα, του εξήγησα πώς έχει η κατάσταση με τη Βενεζουέλα και τους πολιτικούς κρατουμένους». «Ο Ποντίφικας μου είπε ότι προσεύχεται πολύ για το θέμα αυτό και πως κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει», πρόσθεσε.

Εν συνεχεία, όπως περιέγραψε ο ίδιος, ο Ραμίρεζ είπε στον Πάπα ότι είχε κάτι να του ζητήσει, με τη σύντροφό του -η οποία είχε άγνοια των προθέσεών του- να νομίζει πως ήθελε να βγάλει κάποια selfie.

«Του είπα ότι η γυναίκα που ήταν δίπλα μου ήταν η γυναίκα της ζωής μου. Τη γνώρισα στην εκκλησία, ο Θεός την έφερε στη ζωή μου και θέλω την παντρευτώ. Έτσι γονάτισα και έκανα την πρόταση γάμου», διηγήθηκε ο Ραμίρεζ.

Ο Ποντίφικας αναφώνησε έκπληκτος «Ω! Ενώπιον του Πάπα» σύμφωνα με τον νεαρό άνδρα και συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στην κοπέλα: «Σου ζήτησε να τον παντρευτείς, τι έχεις να πεις;».

«Ναι, φυσικά», απάντησε η Εσπινάλ, ενώ αφού το ζευγάρι έλαβε τις ευχές του Πάπα, ακολούθησαν χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων, κάποιος εκ των οποίων απαθανάτισε με το κινητό του τηλέφωνο τη σκηνή.



Διαβάστε επίσης