-->
20.04.2024

Φρούριο η Αθήνα για τον Ομπάμα – Ελεύθεροι σκοπευτές και ειδικά drones – Ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών

Το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου θα βρεθεί στη χώρα μας ο Αμερικανός Πρόεδρος και όπως έχουμε στο 15minutes.gr, εκείνες τις ημέρες η πρωτεύουσα θα μετατραπεί σε φρούριο.

Πιο συγκεκριμμένα, από το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να τεθούν σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ εν όψει της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας. Τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί, 500 πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται ακροβολισμένοι σε ταράτσες καίριων σημείων της πρωτεύουσας.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεσβεία της Γαλλίας, η προκύρηξη των «Πυρήνων» και οι εκφρασμένη πρόθεση των ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά αστυνομικών, έχει ανεβάσει στο «κόκκινο» τον συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα μιλήσει για λόγους ασφαλείας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενώ θα καταλύσει στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Αθήνα για το διήμερο 15-16 θα είναι μια πόλη- φρούριο για την προστασία του Αμερικανού προέδρου.

Οι Αμερικανοί πράκτορες θα είναι εξοπλισμένοι με τελευταίας τεχνολογίας όπλα, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί θα κάνουν «φύλλο και φτερό» ακόμη και τους σταθμούς του μετρό, ενώ θα τοποθετηθούν και συσκευές απενεργοποίησης βομβών και κινητών τηλεφώνων. Εκτός από το Air Force One στο, « Ελευθέριος Βενιζέλος» θα προσγειωθούν και μεταγωγικά αεροσκάφη τα οποία θα μεταφέρουν θωρακισμένα οχήματα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατάρριψης Drone καθώς και τον οπλισμό των πρακτόρων.

Επί ποδός θα βρίσκονται άνδρες της ασφάλειας, της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής και των ΤΕΕΜ καθ΄όλη την διάρκεια της παραμονής του Αμερικανού προέδρου. Στο δρόμο θα βρίσκονται και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών .



Διαβάστε επίσης